Aishas suņi izdemolē dzīvokli (6)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aishai jeb Aijai Andrejevai jau no bērnības ļoti patīkot suņi. Kad viņa vēl dzīvojusi pie vecākiem, viņai bijis labradors. Taču, kad sākusi dzīvot atsevišķi, tik lielu kā labradors vienkārši nav varējusi atļauties.

Suņuku kā Džimam Kerijam

"Negribējās tādu mazo glupo. Nē, viņi visi ir forši, bet tie bantīšu sunīši vienkārši nav domāti man. Ilgi meklēju kādu sunīti. Tad mana draudzene, liela suņumīle, teica, ka man vajag Džeka Rasela terjeru. Sākumā nezināju, kas tas tāds ir, un viņa paskaidroja, ka tāds sunītis ir filmā "Maska". Noskatījos vēlreiz šo filmu un sapratu, ka man viņu vajag."

Dziedātāja uzreiz vērsusies pie radinieka, kurš nodarbojas ar suņu barības izplatīšanu, lai palīdz atrast šādu mīluli. Radinieks sācis meiteni atrunāt: suns esot hiperaktīvs, izdemolēs māju, visu sagrauzīs. Tā kā Aisha uzstājusi, radinieks piekritis palīdzēt. Pēc mēneša ziņojis, ka pie vienas audzētājas ir kucēni. "Sākumā paņēmām Mailo. Ne viņš mums ārdījās, neko... Diezgan mierīgs trāpījās. Tad kādu dienu zvana mans draugs Kristiāns un saka, ka vajag vēl vienu suni, lai Mailo nav garlaicīgi. Man ļoti patīk angļu buldogi – tādi skapīši. Zvanīju vienam audzētājam un interesējos, vai pie viņa var iegādāties kucēnu, teicu, ka mums jau ir viens rasels, bet viņš ieteica, labāk angļu buldogu neņemt. Tie suņi ir pārāk mierīgi, un rasels viņu nomocīs. Pēc laika zvana mūsu suņu tante (audzētāja, pie kuras pirkts Mailo) un saka, ka viņai ir viena kucīte." Dziedātāja piebilst, ka kaut kādi vārdi suņiem jau līdzi nākuši, bet viņi ar draugu domājuši citus. "Pēc visiem noteikumiem vārdam bija jāsakās ar "Z" burtu, tāpēc Mailo mums ir Z" Mailo Supermens Spārkijs, bet Tāra ir Z" Tāra."

Suņi uztaisa savu kārtību

Aisha smejas: sākumā licies, kas tur liels. Ja nu viens suns jau ir, otrs nebūs problēma. Turklāt Mailo ir ļoti mierīgs suņuks.

"Tāra izrādījās riktīgs rasels, kas parādīja savu raksturiņu. Pilnīgi traka! Reiz viņi tā izārdīja māju, ka nezināju, ko darīt. Vadi sagrauzti, no magnetofona karājās vairs tikai spuras. Pēc koncerta man bija daudz puķu, tās visas bija apgāztas. Tāra savu divu mēnešu vecumā izrādījās īsts alpīnists. Viņa rāpās, lēca un grauza. Nenormāls suns. Pēc šā gadījuma iegādājāmies viņai būri. Kad neesam mājās, ieliekam būrī. Tur viņai ir mantiņas, graužamais, ēdiens un dzēriens, un viņa tur visu dienu pavada. Citi saka – šausmas, būris! Taču mēs runājām ar kādu kinologi, un viņa teica, ka tā nav problēma — ja suns no mazotnes pie tā pieradināts, tad viņš to uztver par savu vietu. Kad esam mājās, būrim durtiņas ir vaļā, un, kad visi apnīk, viņa tur ielien gulēt."

Neskatoties uz to, ka Aisha un viņas draugs pa dienu ir aizņemti, viņi cenšas dienas vidū aizbraukt uz mājām un abus suņus izvest pastaigā. Brīvdienās suņi tiek visur ņemti līdzi, tāpat tiek vesti uz mežu, kur dabū kārtīgi izskrieties, līdz ir pilnībā nokausēti." Citādi suņuki esot ļoti kārtīgi, neko īpašu negraužot. Vienīgi... mēdz uztaisīt savu kārtību. "Mailo patīk visus apavus ievilkt gultā, apgriezt segu otrādi. Vēl viņam patīk izvilkt no apaviem pēdiņas. Viņš pat ir iemanījies tās izvilkt no maniem garajiem zābakiem un tad sagrauzt."

Aisha stāsta: gadījumi, kad dzīvoklī bijusi kāda peļķe vai čupiņa nav retums. Arī tad, kad sapriecājas, suņuki mēdzot atstāt pa peļķītei. "Reiz atnāku mājās, Tāra man skrien pretim un lec virsū. Paņemu klēpī un jūtu, ka man kaut kas tek virsū. Viņa skatās uz mani žēlīgām acīm, bet čurā. Pēc tam aiziet vietiņā un nokaunas. Nu ko tu tādam vairs izdarīsi..."

Apelsīnu dēļ gatavi uz visu

Abiem rējējiem ir sava garderobe — dažādas drēbītes. Aisha gan stāsta, ka ļoti reti sanāk tās viņiem uzvilkt. Par lielāko daļu suņu garderobes ir parūpējusies viņas māsa, kas dzīvo Amerikā. "Latvijā nav lielas izvēles. Nesen uzdūros uz divām interesantām Aļaskas jaciņām ar pūku. Tārai rozā krāsā, bet Mailo?— tāda pelēcīga. Vēl pati esmu pirkusi siltus džemperīšus. Taču māsa no Amerikas ik palaikam man kaut ko atsūta. Piemēram, Tārai rozā kažociņu. Smieklīgi viņa tajā izskatās, kā tāda dāma ar spīguļiem. Kā jau kārtīgiem rokeriem, viņiem ir "Harley Davidson" un "Rockstar" maiciņas ar kauliņiem uz muguras. Tārai ir skaists lietusmētelis, bet tas viņai nepatīk. Kad to uzvelku, viņa nekustas, stāv un skatās."

Taujāta, kā sunīši tiek baroti, dziedātāja stāsta: "No rītiem dodam vai nu suņu konservus ar auzu putriņu, vai arī sauso barību ar biezpienu, bet pa dienu viņiem ir pieejama sausā barība. Suņiem ir arī savi kārumiņi, piemēram, kaltētas liellopu plaušas. Smird drausmīgi, bet viņiem ļoti garšo. Kad iedodam, grauž kā traki. Taču viņi ēd visu ko — apelsīnus, melones. Kad sāku mizot apelsīnu, abi ir klāt, sēž un lūdzas. Vēl viņi ļoti mīl vistu kakliņus. Kad pirmo reizi devām, viņi nesakošļājot rija. Tā, lai otram netiek."

Suns gaudo, Aisha – raud

Mailo esot ļoti pieprasīts vīrietis. Īsts skaistulis. Aisha nopūšas: tas, ka viņiem ir dažādu dzimumu suņi, radīja problēmu, kad Tārai sākās meklēšanās laiks. "Sākumā suņu tante teica, lai neuztraucamies, varot taču suni aizvest prom. Kad sākās reizītes, pirmās dienas bija vēl normāli, bet tad... Tāra tika sākumā ieslēgta būrī, bet Mailo sēdēja blakus un gaudoja. Nevarēja Tāru laist no tā būra laukā. Vajadzēja kontrolēt. Tad mēs Mailo aizvedām pie Kristiāna mammas, bet arī tur viņš gaudoja. Sapratām, ka jāved Tāra projām, citādi otrs suns vienkārši "nojūgsies". Sakārtoju viņas mantiņas, drēbītes, ēdamo un pilnīgi tā kā bērnu aizvedu savam tēvam. Pēc tam visu dienu raudāju, ka man divas nedēļas nebūs suņa. Tā tomēr ir liela atbildība. Tas man bija liels pārdzīvojums."

Aisha liela savus suņus: viņi esot ļoti gudri un uzticami. Tiesa, Mailo māk ļoti labi tēlot, lai panāktu savu. "Kad spēlēju flautu, viņi abi divi dzied līdzi. Mājās ļoti reti dziedu, bet, kad dziedu, viņi nesaprašanā uz mani skatās. Man vēl gribas kādu suni. Ja dzīves apstākļi man atļautu, ja man būtu privātmāja, man liekas, pēc laiciņa man būtu zoodārzs. Noteikti gribu vai nu labradoru, vai zelta retrīveru un amerikāņu buldogu.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu