Ierosina «Latvijas Krājbankas» maksātnespējas lietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/LETA

Rīgas apgabaltiesa šodien pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) pieteikuma ierosināja AS «Latvijas Krājbanka» maksātnespējas lietu.

Apgabaltiesa atteica FKTK ierosinājumu par bankas administratoru iecelt Intu Goldmani un uzdeva komisijai nekavējoties, bet ne vēlāk kā līdz 16.decembrim ieteikt tiesai jaunu administratora amata kandidātu, aģentūru LETA informēja tiesas preses sekretārs Aigars Bērziņš.

Tiesa šodien arī nolēma apķīlāt bankas mantu.

Bērziņš informēja, ka šodien pieņemtais tiesas lēmums nav pārsūdzams.

Attiecībā uz Rīgas domes iesniegtā «Latvijas Krājbankas» maksātnespējas pieteikuma virzību Rīgas apgabaltiesā nekāds lēmums vēl nav pieņemts.

LETA jau ziņoja, ka FKTK padome 21.novembrī nolēma apturēt visu «Latvijas Krājbankas» finanšu pakalpojumu sniegšanu. Šāds lēmums pieņemts, jo bankā tika konstatēts aptuveni 100 miljonu latu iztrūkums, par ko informēta Ģenerālprokuratūra.

Apgabaltiesā tika iesniegts «Latvijas Krājbankas» maksātnespējas pieteikums.

Sākotnēji FKTK bankas administratora amatam virzīja Aigaru Lūsi, taču pēc tam šo kandidatūru atsauca, lēmumu motivējot ar informāciju no tiesībsargājošajām iestādēm.

Pēc tam bankas administratora amatam tika virzīts Ints Goldmanis, taču viņa kandidatūru šodien neapstiprināja tiesa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu