Premjers par bankas paniku: tas liks iedzīvotājiem turpmāk padomāt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Panika ap «Swedbank» nekādu būtisku ietekmi uz tautsaimniecību neradīs, taču liks iedzīvotājiem turpmāk padomāt par šādu baumu pamatotību un izvērtēt, pieņemot pareizu lēmumu, intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» atzina premjers Valdis Dombrovskis (V).

Viņš atkārtoti uzsvēra, ka šis gadījums nebija uzbrukums «Swedbank», tas pamatā bija uzbrukums, lai destabilizētu situāciju valstī.

Premjers pastāstīja, ka pašlaik tiek veikta krīzes pasākumu plānu izstrāde gadījumam, ja atkārtojas līdzīga problēma, jo nepieciešama skaidrība, kā notiek komunikācija. «Brīdī, kad izplatās panika, svarīga katra minūte, katra stunda,» sacīja premjers.

Jautāts, kas ir tā persona vai iestāde, kuru informācijā iedzīvotājiem jāieklausās baumu izplatības gadījumā, premjers atzina, ka primārā loma ir Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (FKTK), jo tā uzrauga bankas.

Premjers vēlreiz uzsvēra, ka banku sistēma ir stabila un zviedru bankas ir stabilākās Eiropas Savienībā. Viņš vēlreiz atgādināja arī par Noguldījumu garantiju fondu, kas izmaksā iedzīvotājiem noguldītos līdzekļus, tomēr uzsvēra, ka draudi netiek saskatīti un banku sistēma ir stabila.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu