Skip to footer
Šodienas redaktors:
Helga Justīne Siksne
Iesūti ziņu!

Kenediju ģimenes egnogs

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Egnogs ir tradicionāls amerikāņu dzēriens Ziemassvētkos, to varētu saukt arī par olu liķieri.

Nepieciešams:

6 olas
160 g cukura
250 ml saldā krējuma
750 ml piena
500 ml ruma vai viskija

Pagatavošana:

Olu baltumus un dzeltenumus sakuļ atsevišķi ar cukuru - pusi cukura pieliek baltumiem, pusi dzeltenumiem. Sakultās olas sajauc kopā, pielej krējumu, pienu un rumu. Dzērienu sajauc, liek ledusskapī. Pasniedz ļoti aukstu, pārkaisot ar rīvētu muskatriekstu.

Saldā krējuma vietā var ņemt saldējumu.

Komentāri
Nepalaid garām
Uz augšu