Ošlejs: kriminālsodu piemērošana par baumošanu liecina par vārda brīvības ierobežošanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dylan Blake, CC licence

Kriminālsodu piemērošana par baumošanu liecina par vārda brīvības ierobežošanu, biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja ekonomists Jānis Ošlejs.

Viņš pauda neapmierinātību, ka policija gatavojas piemērot kriminālsodus par nedēļas nogalē izplatītajām baumām saistībā ar «Swedbank» bankrotu.

«Tā ir vārda brīvības ierobežošana, kas savukārt ir pretdemokrātiska un nepareiza,» uzsvēra Ošlejs.

Viņš norādīja, ka nevienai no Latvijas bankām kredītreitings nav «AAA» līmenī, tātad visas ir pakļautas bankrota riskam.

«Neapgalvoju, ka bankas grasās bankrotēt, tieši pretēji - nav pamata ažiotāžai. Tomēr, kāpēc sabiedrība nevar apspriest kredītiestāžu finanšu stāvokli?» uzsvēra ekonomists.

Jau ziņots, ka Jelgavas novada domes priekšsēdētājam Ziedonim Caunem (ZZS) Drošības policija saistībā ar nedēļas nogalē sacelto paniku par iespējamo «Swedbank» darbības apdraudējumu piemērojusi liecinieka statuss, aģentūrai LETA pastāstīja Caune. Viņš gan teica, ka nedrīkst izpaust, par ko ticis iztaujāts policijā.

Kā ziņots, Jelgavas novada administrācijai sestdien, 10.decembrī, dots rīkojums pārskaitīt vairāk nekā miljonu latu no pašvaldības konta «Swedbank» uz Valsts kasi (VK), aģentūrai LETA iepriekš apliecināja Caune. Līdzīgi rīkojusies arī Jelgavas pilsētas pašvaldība.

Svētdien, baumu vilnim sasniedzot augstāko punktu, no «Swedbank» tika izņemti vairāk nekā desmit miljoni latu. Lielākā ažiotāža novērota Zemgalē, Jelgavā un Ventspilī.

LETA jau ziņoja, ka policijā sākts kriminālprocess par nepatiesu datu vai ziņu izplatīšanu par Latvijas finanšu sistēmas stāvokli.

Izmeklētājiem ir vairākas versijas par baumu izcelšanās iemesliem un personām, kuras šo nepatiesās informācijas izplatīšanos ir veicinājušas.

Drošības policija lūdz sabiedrības atbalstu, ja personu rīcībā ir konkrēta informācija par baumu izplatītājiem, saņemtajām īsziņām vai telefona zvaniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu