Vilks: kādam ir vēlme padarīt mūsu dzīvi sarežģītāku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kādam ir vēlme padarīt mūsu dzīvi sarežģītāku, lai valdībai būtu ko darīt un lai vienkāršo cilvēku dzīve kļūtu nedrošāka, tā par sacelto ažiotāžu ap «Swdbank» intervijā laikrakstam «Neatkarīgā» izteicies finanšu ministrs Andris Vilks.

«Ko līdz mani skaidrojumi Andrim Rāviņam, ko līdz, ka es visiem skaidroju, ka tikko «Swedbank» ir paaugstināts kredītreitings, ko līdz tas, ka es zinu un apgalvoju, ka skandināvu bankas ir stabilākās Eiropā. Mani argumenti atdūrās kā pret sienu. Vari skaidrot ko un kā gribi, bet, ja ir iepriekš saskaņota rīcība, lai destabilizētu situāciju, tad nekādi argumenti nelīdz. Visiem, kas man zvanīja, paskaidroju, ka tur viss ir kārtībā. Viss! Tie, kas nevēlējās to dzirdēt, tie manī neklausījās. Pašvaldību sarunas ar valdību noslēdzās pozitīvi. Taču cilvēku tracināšana bija jūtama. Tika izplatīti paziņojumi, ka visa konsolidācija gulsies tikai uz pašvaldību pleciem utt. Pašvaldību vadītājiem, kas šādā situācijā deva rīkojumus izskaitīt naudu, vajag saprast, ka informācija par šāda rīkojuma esamību jau pati par sevi var izraisīt lavīnu, kas var ietekmēt gan valsti, gan uzņēmējdarbību,» saka Vilks.

Vilks uzskata, ka no «Krājbankas» un «Swedbank» izņemtā nauda ietekmēs pirkumu un pasūtījumu apjomu gadumijā.

«Manuprāt, skaidras naudas daudzums, kas tika izņemts no «Krājbankas» un pagājušās nedēļas laikā arī no «Swedbank», ir tik liels, ka atstās ievērojamu ietekmi uz pirkumu un pasūtījumu apjomu gadumijā. Tas parādīsies kā lielāks patēriņa pieaugums, nekā iepriekš tika prognozēts, tajos mēnešos, kad šī skaidrā nauda tiks iztērēta,» tā Vilks.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu