Karnīte: laikā, kad citas valstis mēģina saglābt savu ekonomiku, Latvija savu nogalina

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Laikā, kad citas valstis mēģina saglābt savu ekonomiku, Latvija savu nogalina, ceturtdien Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) jubilejas domes sēdē sacīja ekonomiste Raita Karnīte.

Viņa norādīja, ka Latvijas valsts parāds ir 45,6% no iekšzemes kopprodukta. «Gribas pateikt, ka tas ir viens no zemākajiem rādītājiem Eiropas Savienībā (ES), un laikā, kad citas valstis mēģina saglābt savu ekonomiku, mēs žmiedzam, cik tik vien spējam, lai, rupji sakot, nogalinātu savu ekonomiku,» teica Karnīte un pauda neizpratni par stingrajiem taupības pasākumim.

«Protams, ir jādzīvo par saviem līdzekļiem, bet par to lai domā tās valstis, kurām šis valsts parāds ir 80, 90, 300 un 500 procenti. 45% ir zemāk par Māstrihtas kritēriju – ES ir pateikusi, ka drīkst aizņemties 60%, tad kāpēc mums ir vajadzīga tik ļoti stingra taupība – tikai tāpēc, lai kāds papliķētu uz pleca? Piedodiet, bet reitingu aģentūras, kuras labāk saprot situāciju, ir novērtējušas Latviju atbilstoši, un ne jau tāpēc, ka Eiropā ir krīze, reitingu aģentūras nenovērtē visas valstis, viņas novērtē tikai tās valstis, kurām šis novērtējuma pazeminājums bija nepieciešams,» klāstīja ekonomiste.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Saeimā otrajā galīgajā lasījumā atbalstītais 2012.gada valsts budžets paredz, ka maksimālais valsts parāds 2012.gada beigās pēc nomināla būs 6,2 miljardi latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu