Tautas skaitīšanas provizoriskie rezultāti: mūsu ir vairāk, nekā domājām

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

 Centrālā statistikas pārvalde (CSP) nesen īstenotajā tautas skaitīšanā tomēr saskaitījusi vairāk nekā divus miljonus iedzīvotāju, aģentūrai BNS apliecināja CSP pārvaldes Sociālās statistikas departamenta vadītāja Maranda Behmane.

Tādējādi darīts gals minējumiem, ka iedzīvotāju skaits nepārsniegs šo slieksni. Iepriekš demogrāfijas eksperts Ilmārs Mežs bija norādījis, ka pārsniegt divu miljonu robežu būtu svarīgi psiholoģisku apsvērumu dēļ.

Līdz šim bija zināms, ka tautas skaitīšanā saskaitīti vien 1,9 miljoni iedzīvotāju.

«Latvijā iedzīvotāju skaits 1.martā, kad tautas skaitīšana beidzās, pilnīgi droši bija vairāk par diviem miljoniem iedzīvotāju,» sacīja Behmane.

Šāds skaits iegūts, salīdzinot tautas skaitīšanas datus ar informāciju no dažādām valsts datubāzēm. Behmane paskaidroja, ka iemesli, kāpēc cilvēki nepiedalījās tautas skaitīšanā, varēja būt dažādi, taču tas neesot nozīmējis, ka viņi no Latvijas ir izbraukuši.

Par provizoriskajiem tautas skaitīšanas rezultātiem CSP sabiedrību plašāk informēs janvāra beigās. Valdībai arī tiks iesniegts informatīvais ziņojums par 2011.gada tautas skaitīšanas gaitu un galvenajiem provizoriskajiem rezultātiem.

Tautas skaitīšanas galīgie rezultāti par iedzīvotāju skaitu valstī tiks publicēti tikai vasarā, kam sekos iedzīvotāju skaita pārrēķini atbilstoši tautas skaitīšanas rezultātiem.

Behmane pastāstīja, ka valdībai iesniegtajā ziņojumā CSP sniegs arī savu redzējumu par turpmāko darbību. Viens no svarīgākajiem uzdevumiem būtu sakārtot Iedzīvotāju reģistru.

Iepriekšējā tautas skaitīšana tika veikta pirms desmit gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu