Zīle: 16.martā leģionārus nevajadzētu pieminēt pie Brīvības pieminekļa

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Nacionālās apvienības (NA) ministriem nevajadzētu piedalīties 16.marta gājienā uz Brīvības pieminekli, lai pieminētu leģionārus, bet citi apvienības politiķi var darīt, kā vēlas, intervijā aģentūrai BNS sacīja NA pārstāvis eiroparlamentārietis Roberts Zīle, piebilstot gan, ka daudz piemērotāka leģionāru piemiņas vieta ir Lestenes memoriāls.

««Visu Latvijai!» (VL) šajā datumā pie Brīvības pieminekļa parasti veidoja karogu aleju. Manuprāt, valdībā pārstāvētajiem ministriem gājienā uz Brīvības pieminekli nekādā gadījumā nevajadzētu piedalīties. Valstsvīriem tomēr jābūt valstsvīriem,» uzsvēra Zīle.

Viņš atgādināja, ka arī tie vecie vīri, kuri kādreiz bija leģionāri, ir aicinājuši neiet šajā gājienā. Zīle uzskata, ka daudz piemērotāka vieta, kur pieminēt kritušos karavīrus, ir Lestenes brāļu kapos, piebilstot, ka uz turieni kā ministrs devās arī Gaidis Bērziņš.

«Kas attiecas uz pārējiem apvienības politiķiem, tad viņi var darīt, kā darījuši līdz šim, – iet pie Brīvības pieminekļa, bet galvenais akcents, manuprāt, turpmāk būtu jāliek uz piemiņas pasākumu Lestenes memoriālā,» teica Zīle.

«Patīk mums tas vai nepatīk, bet politika ir sabalansēšanas māksla. Mēs varam kaut kam nepiekrist, bet tāpēc vien mums nav jāskrien ar galvu sienā un jāļauj sevi provocēt uz darbībām, kuras pēc tam var Latvijai nest kādas būtiskas problēmas līdzīgi kā tas bija 1998.gadā,» norādīja Eiroparlamenta deputāts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu