Žaneta Jaunzeme-Grende nosauc nākamā gada prioritātes

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende par prioritāti nākamajā gadā uzskata darbu pie tā, lai panāktu mērķdotāciju atjaunošanu amatiermākslas kolektīvu vadītāju darba samaksai un meklētu iespējas palielināt atalgojumu kultūras izglītības iestāžu pedagogiem, aģentūrai BNS pastāstīja ministres preses sekretāre Elīna Bīviņa.

Tāpat turpināsies darbs pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) satura koncepcijas, plānojot tās darbu jaunajā ēkā - Gaismas pils projektam nākamajā gadā atvēlēta gandrīz puse no Kultūras ministrijas budžeta.

LNB ēku plānots pabeigt nākamā gada nogalē un turpmāko deviņu mēnešu laikā pakāpeniski iekārtot. Tādēļ nākamgad būs jāsāk bibliotēkas krājuma sagatavošana pārvietošanai uz jaunajām telpām.

Jau vēstīts, ka 2012.gada valsts budžetā, ko ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma Saeima, Kultūras ministrijai atvēlētais finansējums ir 103,4 miljoni latu, no tiem gandrīz 53 miljoni latu paredzēti kultūras funkciju nodrošināšanai, bet 40,9 miljoni latu Latvijas Nacionālās bibliotēkas projektam.

Jaunzeme-Grende norādījusi, ka kultūras nozarei nākamā gada budžetā ir vairākas nozīmīgas pozīcijas ar plusa zīmi – 80 tūkstoši latu ir piešķirti, lai kvalitatīvi sāktu organizatorisko gatavošanos XXV Vispārējiem latviešu dziesmu un XV deju svētkiem (tie nonāks Nemateriālā kultūras mantojuma centrā kapacitātes stiprināšanai), 282 tūkstoši latu piešķirti Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumu rīkošanai. Tāpat ir izdevies palielināt finansējumu UNESCO Latvijas Nacionālajai komisijai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu