Premjers: jācer, ka politiķi no šīs krīzes kaut ko mācījušies

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Gribētos cerēt, ka Latvijas politiķi no šīs krīzes un starptautiskā aizdevuma programmas būs kaut ko mācījušies un vairs nemēģinās dzīvot pāri saviem līdzekļiem.

Šādu cerību LNT raidījumā «900 sekundes» izteica premjers Valdis Dombrovskis (V).

Dombrovskis tāpat pauda cerību, ka, noslēdzot starptautiskā aizdevuma programmu, politiķi ievēros ekonomikas pamatlikumus un finansiālās stabilitātes jautājumus.

Premjers norādīja, ka pēdējos trīs gados veikto samazinājumu dēļ otrais krīzes vilnis pasaulē varētu Latviju tik smagi neskart.

«Nākamā gada budžeta deficīts plānots 2,5% no IKP, kas nozīmē to, ka Latvija būs viena no samērā nedaudzajām Eiropas Savienības valstīm, kurā nebūs pārmērīgas deficīta procedūras un, protams, starptautiskā aizdevuma programmas noslēgšana nozīmē arī to, ka vairāk nav plānota fiskālā konsolidācija. Ar 2012.gada budžeta pieņemšanu fiskālo konsolidāciju esam pabeiguši un ar 2013.gadu varēsim sākt runāt par kādu papildus līdzekļu piešķiršanu prioritātēm, turpinot pakāpeniski samazināt budžeta deficītu,» teica premjers.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu