Šodien sākas Špenglera kauss

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Jau šodien Rīgas «Dinamo» hokejisti uzsāks dalību prestižajā Špenglera kausa izcīņā, kurā bez Rīgas kluba piedalīsies arī HC «Vitkovice», Klotenes «Flyers», Volfsburgas «Grizzly Adams», Kanādas izlase un laukuma saimnieki HC «Davos» hokejisti.

Šī būs pirmā reize, kad kāda no Latvijas komandām piedalīsies Špenglera kausā. «Rīdzinieki» arī atklās šī gada Špenglera kausa izcīņu, šodien, plkst. 16.00 tiekoties ar Klotenes «Flyers» komandu. Dienu vēlāk šī mača zaudētājs tiksies ar Vācijas klubu Volfsburgas «Grizzly Adams», bet 28. decembrī Volfsburgas klubs tiksies šīsdienas spēles spēles zaudētāju.

Tikmēr otrajā apakšgrupā spēlēs mājinieki HC «Davos», Čehijas klubs «Viktovice» un Kanādas izlase, kuras sastāvā būs spēlētāji no Eiropas klubiem.

2009. gadā turnīrā triumfēja Minskas «Dinamo», bet pagājušajā gadā Sanktpēterburgas SKA komanda. Tradicionāli turnīra finālspēle notiek 31. decembrī.

Špenglera kauss ir otrs vecākais hokeja turnīrs pasaulē pēc Stenlija kausa un vecākais Eiropā. Pirmo reiz tas norisinājās tālajā 1923. gadā. Tas katru gadu norisinās Davosā, Šveicē un pulcē hokeja līdzjutējus no visas pasaules.

Der iegaumēt:

Turnīrs norisināsies «Vaillant Arena» hallē, kur vietas 7080 skatītājiem;

Komandas turnīra laikā bieži piesaka spēlētājus no citām komandām, tādējādi pastiprinot sastāvus;

Mājinieki HC «Davos» pēdējo reizi kausu ieguva 2006. gadā. Kopumā Šveices klubs triumfējis 14 reizes;

Turnīram nevar kvalificēties kādās no sacensībām, organizatori katru gadu paši izlemj, kurus klubus aicināt.

«Apollo», kā «Dinamo» oficiālais informatīvais atbalstītājs, informēs arī par nākamajiem jaunumiem un rezultātiem, kuri saistīti ar Špenglera kausa izcīņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu