Cipulim un Ankipānam divi vārti, «Dinamo» sagrauj «Flyers»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Špenglera kausa izcīņas Toriāni apakšgrupas pirmajā spēlē šodien Rīgas «Dinamo» hokejisti ar 9:2 pārliecinoši uzvarēja Šveices vicečempionus Klotenes «Flyers».

Rīgas «Dinamo» un Klotenes «Flyers» 9:2 (0:0, 3:1, 6:1).
Karsums (Luceniuss, Galviņš, 21), Cipulis (Kr. Rēdlihs, 25), Bukarts (Meija, 29), Ozoliņš (Karsums, 42, vair.), Ankipāns (Meija, Bukarts, 44), Cipulis (Vargs, 46), Upītis (Štāls, Galviņš, 47), Cibuļskis (49), Ankipāns (Meija, Bukarts, 55, vair.); Stančesku (Viks, 22), Blūms (Dipons, 58).
Vārtsargi: Holts - Rīegers.
Soda minūtes: 4-8.

Spēles sākumā «rīdzinieki» ieguva tiesības uz vairākumu, taču vispirms divas iespējas gūt vārtus mazākumā radās «Flyers» hokejistiem. Pēc tam vairākumā lieliska iespēja atklāt mača rezultātu bija Miķelim Rēdliham, bet vienādos sastāvos tuvu panākumam bija Vargs. Trešdaļas vidū «Dinamo» izturēja divas minūtes mazākumā, bet turpinājumā Latvijas komanda atguva iniciatīvu un labākā iespēja izcelties bija Štālam, kurš izskrēja aci pret aci ar Rīegeru.

Daudzās izdevības vārtu guvumos beidzot pārvērtās otrā perioda sākumā, kad ar 32 sekunžu intervālu precīziem metieniem apmainījās Mārtiņš Karsums un Viktors Stančesku. Trešdaļas 5. minūtē savus pirmos vārtus šajā sezonā guva «Dinamo» uzbrucējs Mārtiņš Cipulis, bet 9. minūtē kuriozus vārtus guva Roberts Bukarts, pēc kura spēcīgā metiena ripa trāpīja pa vārtu pārliktni, uzlidoja gaisā un, krītot lejā, atsitās pa vārtsarga muguru un iekrita vārtos. Turpinājumā abas komandas nesekmīgi centās realizēt vairākumu, bet perioda izskaņā trāpīja pa vārtu stabiņu.

Trešā perioda sākumā Miķelis nopelnīja vairākumu, bet ar metienu no zilās līnijas ceturtos vārtus «Dinamo» labā guva Sandis Ozoliņš, turklāt jau pēc nepilnām divām minūtēm no vārtu priekšas 5:1 panāca Ģirts Ankipāns. Taču arī tas vēl nebija viss - trešdaļas 6. minūtē ar spēcīgu metienu gandrīz no zilās līnijas savus otros vārtus guva Mārtiņš Cipulis, pēc minūtes izcēlās arī Juris Upītis, kurš devās laukumā tikai trešajā periodā, bet 9. minūtē pretuzbrukumā astotos vārtus guva Oskars Cibuļskis. Atlikušajā laikā Ģirts Ankipāns guva savus otros vārtus mačā, bet nepilnas trīs minūtes līdz cīņas beigām Ēriks Blūms otro reizi mačā pārspēja Holtu.

Nākamo maču «rīdzinieki» aizvadīs trešdien pret Vācijas vicečempioniem Volfsburgas «Grizzly Adams».

Šovakar Katīni apakšgrupas pirmajā spēlē Čehijas klubs «HC Vitkovice» cīnīsies ar Kanādas izlasi, bet vēl šajā apakšgrupā spēlēs Šveices komanda «HC Davos».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu