«Dinamo» pārspēj arī Vācijas klubu, piektdien pusfināls

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Rīgas «Dinamo» hokejisti šodien Špenglera kausa izcīņas Toriāni apakšgrupas spēlē ar 3:1 pieveica Vācijas vicečempioniem Volfsburgas «Grizzly Adams», uzvarot apakšgrupā.

Rīgas «Dinamo» un Volfsburgas «Grizzly Adams» 3:1 (2:0, 0:0, 1:1).
Vargs (Lundmarks, Cibuļskis, 11), Ankipāns (Bukarts, 14), Bukarts (Meija, 46, maz.); Furhners (Peičs, 54, vair.).
Vārtsargi: Jučers - Langs.
Soda minūtes: 10-4.

«Rīdzinieki» šajā mačā var atļauties zaudēt pat ar sešu vārtu starpību un tas neliegs komandai ieņemt pirmo vietu apakšgrupā, tādēļ atpūta dota vairākiem vadošajiem hokejistiem - Miķelim Rēdliham, Karsuman un Ozoliņam, bet vārtos Holta vietā stājies Jučers.

Jau no pirmajām minūtēm abas komandas spēlēja atklātu hokeju, bet arī bez līderiem «Dinamo» komandai piederēja pārsvars. Trešdaļas vidū tikai pāragra tiesneša svilpe liedza Latvijas komandai izvirzīties vadībā, tomēr jau nākamajā uzbrukumā Fredriks Vargs atklāja mača rezultātu. Perioda 14. minūtē Ģirts Ankipāns dubultoja «rīdzinieku» pārsvaru, turklāt drīz pēc tam tika iegūts vairākums, taču gūt trešos vārtus neizdevās.

Otrās trešdaļas sākumā vairākas reizes «Grizzly Adams» komandu no vārtu zaudējuma glāba čehu vārtsargs Langs, bet perioda vidū vairākas iespējas izcelties bija Vācijas klubam - pa stabiņu trāpīja Pikarainens, no vārtu priekšas Jučeram virsū uzmeta Hospelts, turklāt vārtus Volfsburgas komandai neizdevās gūt arī vairākumā.

Trešo periodu «Grizzly Adams» uzsāka ļoti aktīvi un ieguva tiesības uz vairākumu, taču «rīdzinieki» mazākumā guva trešos vārtus, kad pretuzbrukumā Roberts Bukarts ieslidināja ripu vārtos kopā ar pretinieku aizsargu Furhneru. Trešdaļas vidū «Dinamo» komanda palika trijatā pret pieciem un pirmos vārtus Volfsburgas kluba labā šajā turnīrā guva Sebastjans Furhners.

Jau piecas minūtes līdz mača beigām «Grizzly Adams» nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču, spēlējot seši pret četriem, Vācijas vicečempioni vārtus gūt nespēja. Arī atlikušajā laikā pretinieki bīstami uzbruka, tomēr Jučers vārtos bija necaursitams. 

Špenglera kausa pusfināla maču «Dinamo» komanda aizvadīs piektdienas vakarā, bet pretinieki kļūs zināmi ceturtdien, kad tiksies Kanādas izlase un «Grizzly Adams».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu