«Dinamo» spēlēs Špenglera kausa finālā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Špenglera kausa izcīņas otrajā pusfināla spēlē šovakar Rīgas «Dinamo» hokejisti ar 4:1 pārspēja Vācijas klubu Volfsburgas «Grizzly Adams» un sestdien finālā tiksies ar mājiniekiem «HC Davos».

Rīgas «Dinamo» un Volfsburgas «Grizzly Adams» 4:1 (1:1, 2:0, 1:0).
Bičevskis (Podziņš, 15), Karsums (Luceniuss, Galviņš, 27, vair.), Karsums (Luceniuss, 29, maz.), Lundmarks (60, t.v.); Kols (Hibšers, 12).
Vārtsargi: Holts - Žunisovs.
Soda minūtes: 6-8.

Pirmajās 20 minūtēs nedaudz vairāk iespēju gūt vārtus bija «Grizzly Adams» komandai. Spēles sākumā «Dinamo» neizdevās realizēt skaitlisko vairākumu, bet trešdaļas 12. minūtē ar metienu no zilās līnijas Holtu pārspēja aizsargs Benedikts Kols. Turklāt pēc neilga brīža Vācijas komandai bija lieliska iespēja palielināt pārsvaru, tomēr šajā epizodē «rīdziniekus» izglāba Holts. Bet 15. minūtē pēc Podziņa piespēles no vārtu priekšas savus pirmos vārtus «Dinamo» sastāvā guva Māris Bičevskis. Perioda izskaņā noraidījumus nopelnīja Miķelis Rēdlihs un Ankipāns, tādejādi trešdaļu «rīdzinieki» pabeidza mazākumā.

Otrās trešdaļas sākumā «Dinamo» izturēja mazākumu un sāka kāpināt spēles tempu, kas piespieda preitniekus pārkāpt noteikumus. Perioda 7. minūtē pēc teicamas Luceniusa piespēles vairākumu realizēja Mārtiņš Karsums, turklāt neilgi pēc tam trešos vārtus varēja gūt Meija. Lai gan Ozoliņš atstāja «rīdziniekus» mazākumā, taču tieši mazākumā pēc vēl vienas labas Luceniusa piespēles viens pret vienu ar Žunisovu izskrēja Mārtiņš Karsums, panākot jau 3:1. Turpinājumā laukumā bija vērojams diezgan atklāts hokejs, kurā tuvāk vārtu guvumam bija «Dinamo», nevis «Grizzly Adams».

Trešo periodu Volfsburgas komanda iesāka ļoti aktīvi un arī kopumā pēdējās 20 minūtēs «Grizzly Adams» bija tuvāk panākumam. Labākā iespēja pretiniekiem bija 12. minūtē, kad Hehenlaitners nopelnīja soda metienu, taču pārspēt Holtu neprata. Atlikušajā laikā «Grizzly Adams» turpināja izmisīgi uzbrukt, nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču Džeimijs Lundmarks ieraidīja ripu tukšos vārtos. sekundes līdz spēles beigām Podziņam vēl bija iespēja realizēt «bullīti», taču Žunisovu pārspēt neizdevās.

Atgādinām, ka Špenglera kausa pirmajā pusfināla spēlē šodien mājinieki, Šveices klubs «HC Davos» ar 4:2 pieveica Čehijas komandu «HC Vitkovice».

Jāpiebilst, ka Špenglera kausa izcīņas finālmačs sāksies sestdien, plkst. 13.00 pēc Latvijas laika.

«HC Davos» pārspēj «HC Vitkovice», Rīgas «Dinamo» uzvar Volfsburgas «Grizzly Adams»:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu