Zakulis: nevajag, lai mēs kļūtu slaveni ar jaunu sporta veidu – stāvēt brīvdienās pie bankomātiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Jaunā Finanšu un kapitāla tirgus (FKTK) vadītāja amata kandidāta Kristapa Zakuļa prioritātes jaunajā amatā izriet no iepriekšējā gada notikumiem, To Zakulis atzinis intervijā laikrakstam «Diena».

«Manas prioritātes izriet no iepriekšējā gada notikumiem. Tā ir «Krājbanka», un tās ir baumas ap «Swedbank». Nevienam Latvijā nevajag, lai šādi notikumi atkārtotos vai Latvija kļūtu slavena ar jaunu sporta veidu – stāvēt brīvdienās pie bankomātiem,» sacīja Zakulis.

Viņš atgādināja, ka šajos jautājumos pašlaik notiek izmeklēšana.

«Tā [izmeklēšana] nav pabeigta, bet pēc tam būtu jāizdara atbilstoši secinājumi, no kuriem ir jāizriet konkrētai tālākai rīcībai. Esmu pārliecināts, ka FKTK jau pirmos secinājumus ir izdarījusi un ņems tos vērā tālākajās uzraudzības metodēs,» teica Zakulis.

 Zakulis norāda - skatoties uz ažiotāžu ap «Swedbank», ir skaidrs, ka ir, ko uzlabot.

«Skatoties, kas notika ažiotāžas ap «Swedbank» gadījumā, piekrītu, ka ir, ko uzlabot. Vispirms ir ļoti svarīgi, lai sabiedriskais fons un vide būtu tāda, lai cilvēki būtu mazāk pakļauti tendencei reaģēt uz šādām baumām. Ir jājūt vide un attiecīgā brīdī ir jābūt daudz aktīvākai un spēcīgākai komunikācijai kā no sektora, tā valsts amatpersonu puses. Ierasta tradicionāli konservatīvā taktika neko neteikt vai pateikt, ka viss kārtībā, ne vienmēr nostrādā, īpaši, ja visiem ir skaidrs, ka nekas nav kārtībā. Tas, kas nostrādā, ir aktīvas darbības, piemēram, pēc iespējas ātrāk uzpildīt bankomātus, lai tajos vienmēr būtu nauda – arī šeit jānoskaidro vājās vietas. Tas, ka viss ir kārtībā, ir jāparāda ar darbībām,» tā Zakulis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu