Valmierā tiks atklāta «Glābējsilīte»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Šā gada pavasarī Valmierā, Vidzemes slimnīcā tiks atklāta «Glābējsilīte», portālu «Apollo» informēja projekta vadītāja Laura Zvirbule.

www.babybox.lv/index.php?id=14

«Mēs nedrīkstam izlikties, ka nezinām par miskastēs atstātajiem jaundzimušajiem. Un nevaram nedomāt arī par sievietēm, kas izšķiras par tādu rīcību. Tāpēc ideju par «Glābējsilīti» uzskatu par sociāli atbildīgu soli, un atbalstīsim, cik mūsu spēkos, «Baby Box»  realizāciju Vidzemes slimnīcā,» sacīja Vidzemes slimnīcas valdes priekšsēdētāja Ingūna Liepa.

«Pirmā «Glābējsilīte» Latvijā tika atklāta 2009.gadā Rīgā.Divu gadu laikā atklātas četras «Glābējsilītes» un izglābtas 12 bērnu dzīvības, bet projekts tiek atpazīts ārpus Latvijas robežām,» norādīja projekta «Baby Box» vadītāja Latvijā, «Divi gani – sabiedriskās attiecības» valdes locekle Laura Zvirbule.

Viņa atzīmēja, ka pašlaik Rīgā, Kurzemē un Latgalē šādas īpašas vietas bērna dzīvībai jau ir, tāpēc jo lielāks prieks par dzirdēto atbalstu no Vidzemes slimnīcas un Valmieras pašvaldības par iespēju ieviest «Baby Box» arī Vidzemē.

«Mīļš paldies mūsu atbalstītājiem, kā arī tiem, kuri par tādiem tikai kļūs. Jau 2012.gada februārī, sadarbojoties ar Latvijas Bērnu fondu, notiks ziedojumu vākšana projekta īstenošanai, lai pavasarī atklātu Valmieras «Glābējsilīti»,» sacīja Zvirbule.

Latvijā pirmais «Baby Box» tika atklāts 2009.gadā Rīgā, pēc tam «Glābējsilīti» izveidoja arī Liepājā, Daugavpilī un Ventspilī. Līdz šim Latvijas «Glābējsilītēs» ievietoti 12 mazuļi – 7 meitenes un 5 zēni. 9 mazuļi atstāti Rīgā, 2 – Liepājā, bet 1 – Daugavpilī.

«Baby Box» ir traģiska nozieguma profilakses projekts. Pie «Baby Box» durtiņām nav ne novērošanas kameru, ne apsardzes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu