Veikalu tīklu «Iki» un «Cento» operatoru «Palink» atzīst par maksātnespējīgu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā šodien atzina par maksātnespējīgu veikalu tīklu «Iki» un «Cento» operatoru «Palink», aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētāja palīdze Elīna Zača.

Par «Palink» administratori apstiprināta Gundega Rozmisa. Tiesas šodien pasludinātais spriedums nav pārsūdzams.

Kā ziņots, tiesa «Palink» maksātnespējas lietu ierosināja pēc privātpersonas Sergeja Guščina pieteikuma.

Viņš cesijas ceļā ieguvis no starp «Landekss» un «Palink» 2008.gada 18.septembrī noslēgtā ģenerālbūvuzņēmēja līguma izrietošu prasījumu pret «Palink» par it kā veikto būvdarbu apmaksu.

SIA «Palink» neatzīst šodien Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas pieņemto lēmumu par maksātnespējas procesa sākšanu un vērsīsies Ģenerālprokuratūrā, lai iesniegtu savu protestu.

«Sīkākus komentārus varēsim sniegt pēc pilna tiesas sprieduma saņemšanas. Tomēr jau tagad varam norādīt, ka attiecībā uz Sergejam Guščinam cedēto it kā pastāvošo prasījumu pamatotību norisinās divas tiesvedības citās tiesās. Lietā bija iesniegti pierādījumi, kas apliecināja, ka «Palink» ir vairāk nekā pietiekami naudas līdzekļi Guščina uzrādītā prasījuma apmierināšanai. «Palink» šo prasījumu neapmaksāja tikai tā iemesla dēļ, ka prasījumu pamatoti neatzina,» skaidro zvērinātu advokātu biroja «Borenius» vecākā juriste un «Palink» pārstāve Sigita Kravale.

Uzņēmums atkārtoti vēloties uzsvērt, ka uzņēmuma maksātnespējas pasludināšana ir absurda un neatbilst patiesībai. Pašlaik tiesā jau tiekot izskatīts «Landekss» un «Palink» strīds. «Palink» kategoriski noraidot jebkādas prasības un uzskata, ka nav nekāda tiesiska pamata pirms galīgā tiesas lēmuma minētajā strīdā izvirzīt jebkādus apgalvojumus, ka «Palink» būtu neizpildītas parādsaistības pret «Landekss» vai tās cesionāriem, kā to ierosinājis Guščins.

Tiesas sēde, kurā turpinās izskatīt strīdu starp «Landekss» un «Palink», paredzēta 2012.gada maijā.

««Palink» ir viens no desmit lielākajiem uzņēmumiem Baltijā. Uzņēmumam ir spēcīgi akcionāri, kas nākamo piecu gadu laikā gan Lietuvā, gan Latvijā kopumā uzņēmuma attīstībā paredzējuši investēt 122 miljonus latu. Tas vēlreiz apliecina uzņēmuma maksātspēju un nopietno pozīciju Baltijas tirgū. Mēs iebilstam pret jebkādiem mēģinājumiem nomelnot uzņēmumu, tāpēc izmantosim visus iespējamos tiesiskos līdzekļus, lai panāktu, ka persona, kas iesniegusi pieteikumu par «Palink» maksātnespēju, atbildētu par savu rīcību un atlīdzinātu visu kaitējumu, kas nodarīts uzņēmumam un tā reputācijai,» uzsvēra «Palink» rīkotājdirektore Dace Zundure.

Kā ziņots, SIA «Palink» apgrozījums 2010.gadā bija 73 miljoni latu, kas ir par 65,9% vairāk nekā 2009.gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 44 miljoni latu.

Uzņēmuma zaudējumi samazinājušies par 62,1% - 2010.gadā «Palink» strādāja ar 3 080 870 latu zaudējumiem, 2009.gadā uzņēmuma zaudējumi bija 81 30 874 lati.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu