Viens no Vecrīgas grautiņu lietā apsūdzētajiem apcietināts Brazīlijā

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

Viens no 2009.gada 13.janvāra Vecrīgas grautiņu lietā apsūdzētajiem ceturtdien nav ieradies uz tiesas sēdi, jo atrodas apcietinājumā Brazīlijā, sēdes laikā pavēstīja tiesnese.

Uz tiesas sēdi nav ieradušies kopumā trīs no 68 grautiņu lietā apsūdzētajiem, tostarp vienu nav izdevies atvest, jo policijai nebija iespējams iekļūt viņa mājā, savukārt apsūdzētais Juris Marnavskis nav ieradies, jo atrodas apcietinājumā Brazīlijā.

Aģentūra BNS novēroja, ka vairāki no grautiņu lietā apsūdzētajiem uz tiesu atvesti, saslēgti rokudzelžos.

Jau vēstīts – tiesa iepriekš nolēma, ka uz šo tiesas sēdi piespiedu kārtā jāatved tie apsūdzētie, kuri nebija iepriekš ieradušies un nebija devuši tiesai par sevi ziņu.

Šajā tiesas sēdē būs jānodrošina aizstāvju piedalīšanās tiem apsūdzētajiem, kuri iepriekš lūdza to darīt. Sēdē tiesa arī plānojusi lemt par lietas sadalīšanu.

Lai 13.janvāra Vecrīgas grautiņu lietu izskatītu saprātīgos termiņos, prokurors tiesai ierosināja lietu sadalīt divās daļās.

Par kritēriju, pēc kura sadalīt lietu, prokurors ierosināja noteikt to, ka daļa apsūdzēto savu vainu pirmstiesas izmeklēšanas laikā bija atzinuši pilnībā, kā arī bija pieteikuši lūgumu par pierādījumu pārbaudes neizdarīšanu.

Ņemot vērā minēto, prokurors tiesai piedāvāja lietu sadalīt divās nosacītās daļās – vienā būtu tie apsūdzētie, kuri vainu atzina pirmstiesas procesā, otrā paliktu pārējie.

Šajā krimināllietā apsūdzēti 68 vīrieši par piedalīšanos grautiņos 2009.gada 13.janvārī.

Rīgas apgabaltiesā atrodas vēl vienu grautiņu krimināllieta ‒ šajā lietā pret diviem apsūdzētajiem kriminālprocess bija izdalīts, jo viņi izvairījās no izmeklēšanas. Šo lietu tiesa skatīs 25.janvārī.

Vēl četri iespējamie grautiņu dalībnieki tiek meklēti, jo izvairās no izmeklēšanas. No izmeklēšanas izvairās arī vienīgā grautiņos vainotā sieviete.

2009.gada 13.janvāra vēlā pēcpusdienā Doma laukumā noritēja opozīcijas partijas «Sabiedrība citai politikai» pieteikta protesta akcija, kurā dalību bija pieteikušas vairāk nekā 20 sabiedriskās organizācijas un partijas, kopumā pulcējot aptuveni 10 tūkstošus iedzīvotāju.

Lai arī mītiņš noritēja bez lieliem starpgadījumiem un incidentiem, pēc tā beigām apmēram tūkstotis demonstrantu devās uz Saeimas namu, kur daudzi izsita parlamenta ēkai stiklus, demolēja likumsargu automašīnas un apmētāja kārtības sargus ar dažādiem priekšmetiem, tostarp bruģi, pudelēm un citām drazām. Cieta policijas transports, kā arī vairākas ēkas un veikali Vecrīgā. Traumas guva gan policisti un karavīri, gan grautiņa dalībnieki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu