VBTAI uztrauc mediju rīcība, meklējot informāciju saistībā ar «medmāsas lietu»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) rīcībā ir nonākusi informācija, ka vairāku plašsaziņas līdzekļu pārstāvji mēģina noskaidrot personisku un sensitīvu informāciju par personām, kas saistītas ar «medmāsas lietu».

VBTAI portālam «Apollo» norādīja, ka mediju pārstāvji ir meklējuši informāciju par bērna, kurš cietis no savas mātes darbībām, atrašanās vietu un turpmāko likteni bāriņtiesā, skolā, kā arī ģimenes dzīvesvietā, aptaujājot kaimiņus un garāmgājējus.

Tādēļ VBTAI aicina mediju pārstāvjus respektēt traģēdijā iesaistītā bērna intereses un apzināties, ka tikai iespējami lielāka anonimitāte ļaus šim bērnam mierīgāk pārdzīvot notikušo un turpināt savu dzīvi.

VBTAI arī atgādina, ka šādā veidā mediju pārstāvji pārkāpj Bērnu tiesību aizsardzības likumu, kas dod skaidras norādes par aizliegumu izplatīt informāciju par bērnu.

Kā ziņots, likumsargi aizturējuši 1971.gadā dzimušu medicīnas māsu, kuru tur aizdomās par savu bērnu sakropļošanu un nonāvēšanu, injicējot viņiem ķīmiskas vielas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu