Domburs piedalīsies mediju treniņos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Bijušais Latvijas Televīzijas raidījuma «Kas notiek Latvijā?» vadītājs, žurnālists Jānis Domburs paralēli citiem projektiem piedalīsies arī mediju treniņos komunikācijas aģentūras «Hill + Knowlton Strategies» piedāvātajā «Komunikāciju skolā», biznesa portālam «Nozare.lv» pastāstīja aģentūras vadītājs Ralfs Vīlands.

Aģentūra sākusi piedāvāt pakalpojumu «Komunikācijas skola», kuras laikā tiek organizēti individuāli semināri konkrētiem uzņēmumu darbiniekiem konkrētās situācijās gan par sadarbību ar medijiem, gan komunikāciju sociālajos tīklos un citām ar to saistītajām lietām.

Aģentūras vadītājs stāsta, ka semināri ir diezgan pieprasīti. Tie maksimāli pietuvināti reālajai ikdienas situācijai, ko nodrošinot arī speciāli izveidotā televīzijas studija, kurā semināra dalībniekiem tiek organizētas intervijas kameru priekšā.

«Hill + Knowlton Strategies» noslēgusi sadarbības līgumu ar Domburu par piedalīšanos konkrētos semināros, lai viņš varētu dalīties ar savu žurnālistikas pieredzi.

Savukārt Domburs klāsta, ka patlaban, kamēr viņa darbībā medijos ir «iestājusies pauze», viņš paralēli citiem projektiem - dažādu pasākumu un diskusiju vadīšanai, konsultēšanai un citiem darbiem, kas nodrošinot viņam darba dienu 12 stundu garumā, - varot «palīdzēt saprast, kur ir ripa un kur nūja». Viņš uzskata, ka pastāv fobija par to, ka žurnālists nevar piedalīties mediju treniņos un dalīties ar savām zināšanām.

Taču Domburs «savus principus pārdot netaisās» un mediju treniņos tikai piedalās, nevis tos vada vai organizē. Tādēļ šis nevarot tikt uzskatīts par žurnālistikas principu pārkāpumu.

Viņaprāt, nav tādu žurnālistikas triku, ko nevarētu zināt citi, un, ja varot palīdzēt nevis vairīties no komunikācijas ar medijiem, bet gan izteikties biežāk un plašāk, viņš to arī darīšot. «Ja kāds mani grib lamāt, tad lai to dara. Baigi par to neiespringstu,» piebilst Domburs.

Tomēr Domburs neatmet domu par darbu televīzijā, kaut arī pēdējās sarunas ar Latvijas Televīziju par raidījuma «Kas notiek Latvijā?» vadīšanu notikušas pērn jūlijā, taču viņš cer, ka situācija kaut kad tiks atrisināta.

Kā ziņots, 2008.gadā Domburam un Latvijas Televīzijas žurnālistei Ivetai Elksnei tika pārmests par iesaistīšanos mediju treniņu organizēšanu un pasniegšanā, lai paralēli darbam televīzijā mācītu uzņēmējiem un politiķiem runāt ar citiem žurnālistiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu