Kļaviņš: sekunžu simtdaļas beigās izšķir rezultātu

bobslejs.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/«Apollo»

Latvijas bobsleja izlases treneris Olafs Kļaviņš ir gandarīts par abu četrinieku sniegumu šodien sarežģītajā Altenbergas trasē Pasaules kausa izcīņas ceturtajā posmā, kas vienlaikus bija arī Eiropas čempionāts.

Edgars Maskalāns ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Raivi Broku un Intaru Dambi izcīnīja augsto ceturto vietu, no bronzas godalgas ieguvējiem Tomasa Floršuca pilotētās ekipāžas, atpaliekot tikai par vienu sekundes simtdaļu, bet Latvijas otra ekipāža - Oskars Melbārdis, Helvijs Lūsis, Arvis Vilkaste un Jāni Strenga divu braucienu kopsummā sasniedza septīto labāko rezultātu.

«Ar puišu šodien sasniegtajiem rezultātiem neapmierināts nevar būt neviens. Protams, Edgaram tikai drusku pietrūka līdz bronzas godalgai. Turklāt ceturtā vieta vienmēr ir visnepateicīgākā no emociju viedokļa. It sevišķi, ja starpība ir tik niecīga, kā šodien. Skaidrs, ka arī pats Edgars ļoti gribēja izcīnīt vismaz trešo vietu, bet sports ir sports – šeit vienmēr pat vismazākā nianse un sekunžu simtdaļas beigās izšķir rezultātu,» atzina Kļaviņš.

Treneris atzinīgi vērtē arī Melbārža četrinieka sniegumu. «Oskaram šodien diemžēl neizdevās otrais nobrauciens. Taču būsim reāli – Oskars šajā trasē kā pilots vispār brauca tikai otro reizi. Droši vien viņu pievīla pieredzes trūkums, taču mēs uzskatām, ka tik un tā rezultāts ir labs un tas ir tikai laika jautājums, lai viņam veiktos vēl labāk. Mēs esam priecīgi, ka Oskara četrinieks vispār ir iekļuvis stiprāko desmitniekā,» uzsvēra Kļaviņš.

Savu pirmo uzvaru Pasaules kausa izcīņas posmā nodrošināja vācietis Maksimiliāns Ārnds, kas bija visātrākais abos sacensību braucienos. Sudraba godalga tika Krievijas kvartetam ar pilotu Aleksandru Zubkovu priekšgalā, bet labāko trijnieku noslēdza Floršucs.

Nākamās sacensības notiks nākamajā nedēļas nogalē, kad bobslejisti un skeletonisti sacentīsies citā Vācijas trasē Kēnigzē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu