Apgāžoties kravas vilciena cisternām, noplūdušas vielas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Svētdien pēc plkst.23 Daugavpils novada Naujenes pagastā viena kilometra attālumā no dzelzceļa stacijas «Krauja» no sliedēm nogāja un apgāzās 16 kravas vilciena cisternas, kā rezultātā no trim cisternām noplūda vielas, portālu «Apollo» informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Viktorija Šembele.

Eļļveidīgs šķidrums noplūda no divām cisternām. No vienas cisternas, kurai avārijas rezultātā radās plaisa, noplūda atšķaidītājs.

Pēc informācijas saņemšanas VUGD uz notikuma vietu izsūtīja sešas autocisternas un vienu glābšanas automobili, kopā 35 amatpersonas, kā arī paziņoja par avāriju visām atbildīgajām institūcijām. Notikuma vietā jau atradās Latvijas Dzelzceļa speciālā tehnika.

Kad VUGD tehnika pēc desmit minūtēm ieradās notikuma vietā, tās pirmais uzdevums bija ierobežot vielu noplūdes izplatīšanos, izveidojot aizsargvalni. Aizsargvaļņa veidošanā iesaistījās arī Latvijas dzelzceļa tehnika. Pēc nepilnām divām stundām izlijušās vielas izplatīšanās pa zemes virsmu tika apturēta. Pilnībā aizsargvaļņa veidošana tika pabeigta pirms pulksten četriem no rīta. Kopīgā ierobežotā platība ir 4000 kvadrātmetri.

Šobrīd VUGD īsteno ugunsdrošības pasākumus laikā, kad Latvijas Dzelzceļa darbinieki veic teritorijas sakopšanu un sliežu ceļu sakārtošanu.

Apkārtējiem iedzīvotājiem vielu noplūde tiešu apdraudējumu nerada. 

Valsts policijas pārstāve Anastasija Laizāne portālam «Apollo» pastāstīja, ka ir noplūde no 14 cisternām, no divām cisternām ir viela ir pilnīgi noplūdusi. Dzelzceļa posmā Daugavpils-Krāslava satiksme ir bloķēta. Cietušo cilvēku nav. Notiek darbs noplūdes novēršanai un satiksmes atjaunošanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu