Cisternu avārijas rezultātā varētu būt noplūdis līdz pat 180 tonnām kaitīgo vielu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš/LETA

Daugavpils novada Naujenes pagastā notikušās vilciena avārijas rezultātā vidē varētu būt noplūdis līdz pat 180 tonnām kaitīgo vielu - šķīdinātāja un šķidrā bituma vai mazuta, aģentūrai LETA pastāstīja Daugavpils novada domes izpilddirektores vietnieks Aleksandrs Aizbalts.

Avārijas rezultātā dabai nodarīts ievērojams kaitējums. Ja operatīvo dienestu darbiniekiem samērā īsā laika sprīdī neizdosies savākt grunti, kas piesārņota ar noplūdušajām vielām, pastāv reāli gruntsūdeņu piesārņojuma draudi. Šādā gadījumā var tikt apdraudēti dzelzceļa tuvumā dzīvojošie Kraujas ciemata iedzīvotāji, kas ņem ūdeni no akām.

Patlaban negadījuma vietai tuvumā dzīvojošie iedzīvotāji, kas izmanto akas, ir brīdināti par iespējamo ūdens piesārņojumu.

Šodien pēcpusdienā plānots sasaukt Daugavpils novada domes Ārkārtas situāciju komisijas sēdi, kurā tiks lemts par turpmāko rīcību.

Avarējušais vilciena sastāvs bijis ceļā no Baltkrievijas uz Ventspili.

Jau informēts, ka vakar pēc plkst.23 Daugavpils novada Naujenes pagastā viena kilometra attālumā no dzelzceļa stacijas «Krauja» no sliedēm nogāja un apgāzās 16 kravas vilciena cisternas, kā rezultātā no trim cisternām noplūda vielas.

No divām cisternām noplūda eļļveidīgs šķidrums, bet no vienas cisternas, kurai avārijas rezultātā radās plaisa, noplūda atšķaidītājs, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Viktorija Šembele.

VUGD izsaukumu uz notikuma vietu saņēma plkst.23.15. Pēc informācijas saņemšanas VUGD uz notikuma vietu izsūtīja sešas autocisternas un vienu glābšanas automobili, kopā 35 amatpersonas, kā arī paziņoja par avāriju visām atbildīgajām institūcijām. Notikuma vietā jau atradās «Latvijas Dzelzceļa» speciālā tehnika.

Kad VUGD tehnika ieradās notikuma vietā, tās pirmais uzdevums bija ierobežot vielu noplūdes izplatīšanos, izveidojot aizsargvalni. Aizsargvaļņa veidošanā iesaistījās arī «Latvijas Dzelzceļa» tehnika. Pēc nepilnām divām stundām izlijušās vielas izplatīšanās pa zemes virsmu tika apturēta. Pilnībā aizsargvaļņa veidošana tika pabeigta pirms plkst.4 no rīta.

Kopējā ierobežotā platība ir 4000 kvadrātmetru.

Patlaban VUGD īsteno ugunsdrošības pasākumus laikā, kad «Latvijas Dzelzceļa» darbinieki veic teritorijas sakopšanu un sliežu ceļu sakārtošanu.

VAS «Latvijas Dzelzceļš» sabiedrisko attiecību daļā biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja, ka patlaban vēl turpinās apgāzušos cisternu pacelšana, bet pēc tam, kad cisternas būs paceltas, varēs sākt sliežu remontu. Pagaidām vēl neesot iespējams prognozēt, cik ilgā laikā sliežu ceļus izdosies salabot.

Kompānijā informēja, ka pasažieru pārvadājumus notikusī avārija neietekmē, jo vietējie pārvadājumi pa šo līniju nenotiek, savukārt starptautiskie pasažieru pārvadājumi šajā līnijā notiek tikai nedēļas nogalē maršrutā Rīga-Minska. No Rīgas izbraukušie pasažieri ir nokļuvuši Minskā un arī vilciens Minska-Rīga jau ir pienācis Rīgā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu