Min iespējamo vilciena avārijas iemeslu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Par vilciena avāriju Daugavpils novada Naujenes pagastā policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 21.nodaļas - par noziedzīgu nodarījumu pret satiksmes drošību.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes inspektore Anastasija Laizāne, dzelzceļa posmā Daugavpils-Krāslava vilcienu satiksme joprojām ir bloķēta, notiek darbs pie noplūdes seku novēršanas un satiksmes atjaunošanas. Cilvēki negadījumā nav cietuši.

Avārijas iemesli un apstākļi tiek skaidroti izmeklēšanas gaitā. Sīkākus komentārus par notikušo policija pagaidām nesniedz.

Vilciena avārijas rezultātā vidē varētu būt noplūdis līdz pat 180 tonnām kaitīgo vielu - atšķaidītāja, eļļas un mazuta. Avārijas rezultātā dabai nodarīts ievērojams kaitējums. Ja operatīvo dienestu darbiniekiem samērā īsā laika sprīdī neizdosies savākt grunti, kas piesārņota ar noplūdušajām vielām, pastāv reāli gruntsūdeņu piesārņojuma draudi. Šādā gadījumā var tikt apdraudēti dzelzceļa tuvumā dzīvojošie Kraujas ciemata iedzīvotāji, kas ņem ūdeni no akām, uzskata Daugavpils novada domes izpilddirektores vietnieks Aleksandrs Aizbalts.

Patlaban negadījuma vietai tuvumā dzīvojošie iedzīvotāji, kas izmanto akas, ir brīdināti par iespējamo ūdens piesārņojumu.

Šodien pēcpusdienā plānots sasaukt Daugavpils novada domes Ārkārtas situāciju komisijas sēdi, kurā tiks lemts par turpmāko rīcību.

Vilciena avāriju Daugavpils novada Naujenes pagastā varētu būt izraisījis sliedes bojājums - vilciena avārijas vietā konstatēts, ka izlūzis aptuveni pusotru metru garš sliedes gabals. Kā aģentūrai LETA pastāstīja Aizbalts, iespējams, bojātā sliede bijusi ar defektu.

Jau informēts, ka vakar pēc plkst.23 Daugavpils novada Naujenes pagastā viena kilometra attālumā no dzelzceļa stacijas «Krauja» no sliedēm nogāja un apgāzās 16 kravas vilciena cisternas, kā rezultātā no trim cisternām noplūda vielas.

No divām cisternām noplūda eļļveidīgs šķidrums, bet no vienas cisternas, kurai avārijas rezultātā radās plaisa, noplūda atšķaidītājs, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Viktorija Šembele.

Avarējušais vilciena sastāvs bijis ceļā no Baltkrievijas uz Ventspili.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu