VI aicina Naujenes pagasta iedzīvotājus būt piesardzīgiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Pirmdien Veselības inspekcijas (VI) speciālisti devās apsekot notikumu vietu Daugavpils novada Naujenes pagastā, kur svētdien apgāzās 16 kravas vilciena cisternas, informē VI.

Avārijas vietā ir noplūdis ievērojams apjoms tehniskā šķīdinātāja un naftas produktus saturošas vielas, tāpēc līdz avārija seku likvidācijai un apliecinājumam par dzeramā ūdens nekaitīgumu, Daugavpils novada Naujenes pagasta mazdārziņu kooperatīva «Lauku celtnieks» un tā apkārtnes iedzīvotājus lūdzam atturēties no individuālo ūdens ņemšanas vietu - grodu akas un spices - ūdens izmantošanas uzturā.

Tāpat iedzīvotājiem nav ieteicams uzturēties notikuma vietas tuvumā, ja ir jūtama ķīmisko vielu piesārņojuma intensīva smaka.

Nepieciešamības gadījumā pašvaldība organizēs iedzīvotāju nodrošināšanu ar alternatīvu dzeramo ūdeni, kā arī organizēs potenciāli apdraudētās teritorijas dzeramā ūdens laboratorisko analīžu veikšanu, lai varētu izvērtēt avārijas seku ietekmi uz ūdens kvalitāti.

Gadījumā, ja avārijas teritorijas apkārtnes iedzīvotājiem rodas šaubas par individuālo dzeramā ūdens avotu kvalitāti, konstatējot ūdens smaržas un garšas izmaiņas, lūdz zvanīt uz VI Latgales reģiona Kontroles pārvaldes nodaļu pa tālruni 26641151.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu