Avotiņš par situāciju vilciena avārijas vietā: vides stāvoklis tur ir neapskaužams

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Vides stāvoklis Naujenes pagastā ir neapskaužams, taču liela nozīme ir tam, ka avārijas naktī izdevās norobežot teritoriju un izrakt grāvjus, kur koncentrēsies no cisternām izplūdušais šķīdums, sarunā Latvijas Radio atzina Valsts vides dienesta ģenerāldirektors Vilis Avotiņš.

Viņš pauda bažas, ka šķīdinātājs, kas arī izplūdis no cisternām, var iefiltrēties augsnē un aizplūst tālāk pa gruntsūdeņiem.

Avotiņš pastāstīja, ka pirmdien paņemtas analīzes no apkārtnē esošajām akām, taču vajadzīgs zināms laiks, kamēr piesārņojums izplatīsies, tāpēc analīzes būs jāveic ilgākā laika posmā. «Analīzes būs krietni ilgu laiku, kamēr sapratīsim to [piesārņojuma]  virzību,» sacīja Avotiņš.

Jautāts, kas šajā situācija cietis visvairāk, Avotiņš atzina, ka lielākie zaudējumi šajā gadījumā būs Latvijas Dzelzceļam (LDz), jo kravu pārvadāšana ir viņu atbildība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu