Prūsis: nevar vienmēr gaidīt vietu uz pjedestāla

bobslejs.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/«Apollo»

Latvijas bobsleja izlases treneris Sandis Prūsis norāda, ka pilotam Oskaram Melbārdim joprojām trūkst pieredzes un viņš ir mācīšanās procesā.

«Diemžēl Oskara Melbārža divniekam samisējās abos braucienos, tādēļ Oskara divnieks šodien Kēnigzē divu braucienu kopsummā spēja izcīnīt tikai devīto vietu. Skaidrs, ka Oskaram vēl pietrūkst vajadzīgās pieredzes, tādēļ viņam šoreiz neizdevās izcīnīt augstāku vietu, lai arī pēc pirmā brauciena viņš bija trešajā pozīcijā, un kāds var pārmest, ka tas ir baigais kritums. Taču viss ir normāli - vēl nevaram katru reizi gaidīt vietu uz pjedestāla,» sarunā ar portālu «bobslejs.lv» atzina Latvijas izlases vecākais treneris.

Prūsis uzsvēra, ka kopvērtējumā pirmā desmitnieka sadalījumu izšķīra sekunžu simtdaļas, un tieši tādēļ pat viena niecīga kļūda, kā dēļ tiek zaudēts kaut nedaudz laika, izšķīra arī ieņemto pozīciju.

Diemžēl Edgara Maskalāna divnieku ekipāža šodien sacīkstēs divu braucienu kopvērtējumā ieņēma tikai 17. vietu. «Edgaram otrais nobrauciens bija labāks, bet pirmajā negāja. Šobrīd es nezinu iemeslu, kādēļ tā notika, jo pēdējā treniņā viņam rezultāti nebija slikti. Protams, var norakstīt, ka vienam stihija ir divniekos, citam četriniekos, tomēr man gribētos, lai arī Maskalāna rezultāti būtu labāki. Un ir gana skaidrs, ka arī viņš pats nav apmierināts ar šādu sniegumu,» atzina Prūsis, piebilstot, ka acīmredzot ir jāanalizē iemesli, kas traucē sasniegt labākus rezultātus. «Skaidrs, ka visu nevar dabūt vienā mirklī, ir jātrenējas, jāpēta kļūdas, jāmeklē labāki risinājumi. Tāpēc jau arī mēs strādājam un vērtējam nianses.»

Prūsis īpaši nekritizēja arī mūsu trešās divnieku ekipāžas sniegumu, lai arī Uģa Žaļima divnieks pēc pirmā brauciena ierindojās 21. pozīcijā, tādējādi otrajam braucienam nekvalificējoties. «Protams, Uģis pieļāva muļķīgu kļūdu, bet vienlaikus man viņam nav ko pārmest – viņš šajā trasē brauca pirmo reizi un patiesībā šajā čempionātā mēs priecājamies, ja viņš nostartē pirmā divdesmitnieka ietvaros. Šoreiz nepaveicās. Bet arī daudzi krietni pieredzējušāki piloti šodien nemaz tik labi nenostartēja. Un viņam vēl ir kur augt. Ir jāmācās, jātrenējas un gan jau rezultāts arī neizpaliks. Gan Oskars, gan Uģis šobrīd trenējas ne tikai treniņos – arī mači viņiem vēl ir kā labs treniņš, lai gan treneri, gan viņi paši saprastu, ko uzlabot, kur vairāk piestrādāt,» sacīja Prūsis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu