«Zelta globuss» par labāko filmu tiek «Pēctečiem». Balvu ieguvēju saraksts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Ģimenes drāma «The Descendants» («Pēcteči») saņēmusi Holivudas Ārzemju preses balvu «Zelta globuss» kā labākā dramatiskā kinolente, savukārt Mišela Hazanaviča melnbaltā mēmā kinofilma «The Artist» («Mākslinieks») apbalvota kā labākā komēdija vai mūzikls.

<strong>BALVU IEGUVĒJU FOTOGALERIJU APSKATIET &Scaron;EIT.</strong>

Kinolente «The Artist» («Mākslinieks») saņēmusi balvu arī par galvenās lomas atveidotāja Žana Dižardēna aktierspēli, kā arī par labāko oriģinālo mūziku filmai. Dižardēns apbalvots kā labākais aktieris galvenajā lomā komēdijā vai mūziklā, savukārt filmas «The Descendants» («Pēcteči») zvaigzne Džordžs Klūnijs saņēmis «Zelta globusu» kā labākais aktieris galvenajā lomā drāmā.

Labākās dramatiskās aktrises gods šogad ticis Merilai Strīpai par tēlojumu kinolentē «The Iron Lady», savukārt Mišela Viljamsa saņēmusi Holivudas Ārzemju preses balvu kā labākā aktrise komēdijā vai mūziklā par aktierspēli filmā «My Week with Marilyn» («7 dienas un naktis ar Merilinu Monro»). «Vispirms es sevi uzskatu par māti un tikai tad par aktrisi,» saņemot balvu, sacīja Viljamsa. «Cilvēks, kam es gribētu pateikties visvairāk, ir mana meita, mana meitenīte. Es gribu tev pateikties par to, ka katru dienu tu mani pavadīji uz darbu ar apskāvienu un buču.»

Par labāko režisoru šogad atzīts Mārtins Skorsēze, kas bija nominēts «Zelta globusam» par piedzīvojumu filmu «Hugo».

Godalgu par labāko kinofilmas scenāriju saņēmis Vudijs Alens par filmu «Midnight in Paris» («Pusnakts Parīzē»).

Balvu kā labākā kinofilma ārzemju valodā ieguvusi Irānas drāma «A Separation», kas pārspēja Pedro Almodovara «The Skin I Live In» («Āda, kurā es dzīvoju»), Andželinas Džolijas debiju režijā «In the Land of Blood and Honey», Kannu kinofestivāla laureātu «The Kid with a Bike» un Ķīnas vēsturisko drāmu «The Flowers of War».

Kā labākā animācijas filma apbalvota Stīvena Spīlberga beļģu komiksa ekranizācija «The Adventures of Tintin» («Tintiņa piedzīvojumi»).

«Zelta globuss» par labāko oriģinālo mūziku filmai tika pasniegts Lidovikam Būrsam, kas, pieņemot balvu, sacīja - «Atvainojiet, esmu francūzis» - un nolasīja savu pateicības runu no lapiņas.

Balvu par labāko oriģinālo dziesmu ieguva amerikāņu popmūzikas zvaigzne Madonna, kurai uz skatuves aptrūkās vārdu. «Tas gan ir pārsteigums,» sacīja filmas «W.E.» režisore un arī godalgu ieguvušās dziesmas «Masterpiece» autore. «Es neesmu francūziete, man nav attaisnojuma.»

Apbalvošanas ceremoniju jau trešo gadu pēc kārtas vadīja britu komiķis Rikijs Džervaiss, neskatoties uz skandālu, ko tas ar saviem visai dzēlīgajiem jokiem izraisīja pagājušajā gadā. «Tātad, kur es esmu?» ar šādu jautājumu viņš atklāja ceremoniju un raidīja savu pirmo dzēlību «Zelta globusu» virzienā. «Tie ir kā «Oskari», tikai bez cieņas. Atšķirība starp «Zelta globusiem» un «Oskariem» ir tāda pati kā starp Kimu Kardašjanu un Keitu Midlotni,» sacīja Džervaiss, salīdzinot amerikāņu realitātes šovu zvaigzni ar Kembridžas hercogieni un Lielbritānijas prinča Viljama sievu.

Televīzijas kategorijās visvairāk lauru plūca televīzijas tīkla «Showtime» seriāls «Homeland», kas saņēma balvu «Labākā televīzijas drāma» un «Labākā aktrise galvenajā lomā».

Par labāko aktieri galvenajā lomā televīzijas drāmā atzīts Kelsijs Grammers seriālā «Boss», savukārt Mets Leblans saņēmis tādu pašu balvu komēdiju un mūziklu kategorijā par aktierspēli seriālā «Episodes».

Televīzijas tīkla «ABC» seriāls «Modern Family», kas divus gadus pēc kārtas apbalvots ar vairākām «Emmy» godalgām, saņēmis «Zelta globusu» kā labākā televīzijas komēdija vai mūzikls. 

«Zelta globusa» balvu ieguvēji svarīgākajās kategorijās:

  • Labākā kino drāma: «The Descendants» («Pēcteči»);
  • Labākā komēdija vai mūzikls: «The Artist» («Mākslinieks»);
  • Labākais režisors: Mārtins Skorsēze - «Hugo»;
  • Labākais kino aktieris drāmā: Džordžs Klūnijs - «The Descendants» («Pēcteči»);
  • Labākais kino aktieris komēdijā vai mūziklā: Žans Dižardēns - «The Artist» («Mākslinieks»);
  • Labākā kino aktrise drāmā: Merila Strīpa - «The Iron Lady»;
  • Labākā kino aktrise komēdijā vai mūziklā: Mišela Viljamsa - «My Week with Marilyn» («7 dienas un naktis ar Merilinu Monro»);
  • Labākais kinofilmas scenārijs: Vudijs Alens - «Midnight in Paris» («Pusnakts Parīzē»);
  • Labākā kinofilma ārzemju valodā: «A Separation»;
  • Labākā animācijas filma: «The Adventures of Tintin» («Tintiņa piedzīvojumi»);
  • Labākā oriģinālā mūzika filmai: Lidoviks Būrss - «The Artist» («Mākslinieks»);
  • Labākā oriģinālā dziesma filmai: Madonna - «Masterpiece», «W.E»;
  • Labākais televīzijas seriāls (drāma): «Homeland»;
  • Labākais televīzijas seriāls (komēdija vai mūzikls): «Modern Family».
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu