Uz Vaškeviča kukuļos dotās naudas atrastas «Kravu termināļa» līdzīpašnieka smaržas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Uz naudas, kuru saskaņā ar prokuratūras apsūdzību ilggadējais Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieks, patlaban atstādinātais Finanšu ministrijas ierēdnis Vladimirs Vaškevičs kā kukuli devis Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) ziņotājam, odoroloģiskajā ekspertīzē atrastas SIA «Kravu terminālis» līdzīpašnieka un futbola kluba «Blāzma» prezidenta Vasīlija Rožkova vājas smaržas.

Tas izriet no portālā «Pietiek.com» daļēji publicētā lēmuma par Vaškeviča kukuļdošanas krimināllietas nodošanu tiesai. Minētajā lēmumā teikts, ka Vaškevičs, dodot kukuļus, darbojies Rožkova interesēs, taču daļā pret Rožkovu kriminālprocess par kukuļdošanu pierādījumu trūkumu dēļ izbeigts.

Savukārt uz gumijām, kas bijušas apliktas kukuļos nodotajai naudai, DNS ekspertīzēs konstatēts paša Vaškeviča bioloģiskais materiāls, liecina portālā «Pietiek.com» publicētie materiāli.

Kā ziņots, portāls «ir.lv» iepriekš, atsaucoties uz tā rīcībā esošo informāciju, rakstīja, ka ar kukuļu palīdzību Vaškevičs cerējis apturēt reformas VID un nodrošināt, ka pārbaudēs viņu interesējošā uzņēmumā netiek atklāti pārkāpumi saistībā ar akcizēto preču kontrabandu.

Vaškevičs vēlējies, lai VID amatpersona atbrīvotos no Muitas pārvaldes priekšnieka vietnieka Edija Ceipes, kura pienākumos bija fiziskie uzņēmumu kontroles pasākumi, rakstīja portāls.

Otra vēlme bijusi nodrošināties, ka informācijas aprite par muitojamām precēm nenotiek caur 2010.gada vasarā Muitas pārvaldes paspārnē izveidoto Riska vadības nodaļu, lai tās sastāvā nonāk iespējami vāji kadri un lai tā neveiktu pārbaudes Vaškeviča interešu lokā esošajos uzņēmumos, rakstīja «ir.lv».

Kā viens no tādiem izmeklēšanā iezīmējies Rožkovs. Vaškevičs esot vēlējies, lai amatpersona, kurai viņš devis kukuli, Rožkova interesēs ietekmētu Riska vadības nodaļas lietvedībā esošo pārbaudes lietu par iespējamu alkohola un cigarešu kontrabandu saistībā ar «Kravu termināli» un tajā netiktu atklāti nekādi pārkāpumi. Kravu termināļa pārstāvji iepriekš nolieguši saistību ar Vaškeviču un apgalvojuši, ka nav nekādu pārbaužu un viss ir kārtībā.

Trešā Vaškeviča vēlme bijusi ar VID amatpersonas palīdzību pārliecināt iestādes direktori Neliju Jezdakovu atteikties no iecerētajām izmaiņām VID reglamentā, kas būtiski samazinātu Muitas kriminālpārvaldes funkcijas, piemēram, atņemot tai izlūkošanas funkcijas, rakstīja «ir.lv».

LETA jau ziņoja, ka patlaban Vaškeviča kukuļdošanas lieta atrodas Rīgas apgabaltiesā, taču pēc būtības tās izskatīšana vēl nav sākta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu