Iedzīvotāju skaits atsevišķos Latgales novados desmit gadu laikā samazinājies par vairāk nekā 30%

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Diāna Lozko/LETA

Kopš iepriekšējās tautas skaitīšanas 2000.gadā Latvijas iedzīvotāju skaits visstraujāk ir samazinājies Latgalē, un atsevišķos Latgales novados samazinājums pārsniedz pat 30%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) mājaslapā publicētā informācija.

Plašāk par 2011.gada tautas skaitīšanas rezultātiem CSP informēs preses konferencē trešdien plkst.10.30 viesnīcā «City Hotel Bruņinieks» Bruņinieku ielā 6. Preses konferencē piedalīsies ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts un CSP priekšniece Aija Žīgure.

Preses konferencē tiks prezentēti provizoriskie tautas skaitīšanas rezultāti par iedzīvotāju skaitu un tā izmaiņas ietekmējošies faktoriem gan valsts, gan teritoriālā skatījumā. Tiks analizētas iedzīvotāju vecuma un nacionālā sastāva izmaiņas, tiks sniegta informācija par iedzīvotāju nodarbinātību un izglītību.

2011.gada tautas skaitīšanu CSP sāka 1.martā, piedāvājot iedzīvotājiem aizpildīt tautas skaitīšanas anketas internetā, 17.martā darbu sāka 1960 tautas skaitītāju, apmeklējot iedzīvotājus viņu dzīvesvietās. No 1.jūnija tautas skaitīšanas iepriekšējos posmos nesastaptie iedzīvotāji varēja izpildīt tautas skaitīšanas anketas internetā.

Lai arī redzamākā tautas skaitīšanas darbu daļa tika pabeigta jau 10.jūnijā, kurā tika iegūti dati par 1,9 miljoniem iedzīvotāju, tautas skaitīšanas process neapstājās – CSP turpināja strādāt, lai iegūtu informāciju par Latvijas iedzīvotāju patieso skaitu, analizējot valsts informācijas sistēmās un administratīvajos reģistros iekļautos datus, norādīja CSP.

Uz šo datu pamata tika izdarīti secinājumi par tautas skaitīšanā nesastaptajiem iedzīvotājiem.

Pērn decembrī, lai arī datu apstrāde vēl pilnībā nebija pabeigta, CSP paziņoja, ka Latvijas iedzīvotāju skaits pārsniedz divus miljonus un iedzīvotāju skaits kopš iepriekšējās tautas skaitīšanas ir samazinājies, kas noticis gan iedzīvotāju dabiskā pieauguma (mirušo skaitam pārsniedzot jaundzimušo skaitu), gan starptautiskās migrācijas ietekmē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu