Tautas skaitīšana: ekonomikas ministrs nekomentē, vai būs jāmazina pensijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts pauž pārliecību: tautas skaitīšanas dati rāda, ka jau tuvākajā laikā būs jāveic būtiskas reformas, lai uzlabotu situāciju saistībā ar iedzīvotāju skaitu.

Pavļuts sarunā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja, ka tautas skaitīšanas rezultāti parāda, ka bezdarbnieku skaits ir nedaudz lielāks, nekā uzrāda līdzšinējie dati. Tāpat ir skaidrs, ka ir būtiskas demogrāfijas problēmas, kas ātri jārisina.

«Daudzās jomās reformas nevar atlikt. Piemēram, demogrāfijas problēmas rada problēmas valstij nākotnē. Te ir jāmeklē risinājumi,» sacīja ministrs.

Pavļuts neslēpj, ka tautas skaitīšanas rezultāti liks veikt izmaiņas nākamā gada budžetā, turklāt pavisam droši ir tas, ka nākotnē tas ietekmēs sociālo budžetu.

Jautāts, vai tas nozīmē, ka varētu mazināt pensijas, Pavļuts norādīja, ka šo jautājumu komentēt nevēlas, tomēr tas «būs jāskata kontekstā». «Labklājības ministrija jau teikusi, ka izmaiņas būs jāveic [sociālajā budžetā],» teica Pavļuts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu