Biedrības pārstāve nesaprot, kāpēc notiek asa vēršanās pret klaiņojošiem suņiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Pēc traģiskā gadījuma Šampētera ielā, kad vairāki suņi saplosījuši 70 gadus vecu sievieti, desmit reizes pieaudzis ziņojumu skaits par klaiņojošiem dzīvniekiem, aģentūru LETA informēja biedrības «Dzīvnieku pansija Ulubele» pārstāve Danute Bēdele.

Viņa norādīja, ka, ja iepriekš ik dienu maksimālais zvanu skaits bijis 20, tagad zvanu skaits ir pieaudzis līdz 200.

Dzīvnieku pansijas pārstāve uzskata, ka patlaban sacelta nepamatota ažiotāža pret visneaizsargātajiem dzīvniekiem, jo suņu pazinējiem esot skaidrs, ka traģiskajos notikumos Šampētera ielā vainojami blakus teritorijas sargsuņi. Šāda iespēja esot 90% pret 10%, tāpēc neesot saprotams, kāpēc medijos notiek asa vēršanās pret klaiņojošiem suņiem.

Arī veterinārās klīnikas «Dr.Beinerts» pārstāve apstiprināja, ka pēdējās dienās cilvēki daudz biežāk ziņo par klaiņojošiem suņiem. Zvanu esot tik daudz, ka nebūšot iespējams noķertos suņus likumā noteiktā kārtībā turēt 14 dienas, lai varētu pieteikties saimnieks. Vietu skaits patversmēs esot ierobežots.

Tāpēc klīnikas pārstāve lūdza, ņemot vērā sacelto ažiotāžu, suņu saimniekiem neļaut saviem mīluļiem skraidīt pa ielu vieniem pašiem, jo visbiežāk tiek saņemti zvani par šādiem dzīvniekiem.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Lita Juberte informēja, ka pagaidām policijai nav izdevies atrast suņus, kuri varētu būt vainojami cilvēka saplosīšanā. Policijas patruļas joprojām turpina dežūrēt Šampētera ielas rajonā.

Kā ziņots, pēc tam, kad vairāki suņi Šampētera ielā ceturtdien saplosīja 70 gadus vecu sievieti, apkaimē patrulē Valsts un pašvaldības policijas patruļas, kas meklē iespējamos plēsoņas.

Policisti ir nodrošinājušies ar speciāliem rīkiem, lai varētu noķert suņus, taču pagaidām apkaimē nav manīts neviens klaiņojošs dzīvnieks, kas atbilstu aculiecinieku aprakstam. Policijā nav apstiprinājusies sākotnēji izskanējusī versija, ka sirmgalvi varētu būt saplosījuši tuvējo uzņēmumu sargsuņi, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu