Zīle pieļauj, ka Latvijai nebūs jāratificē Lisabonas līguma grozījumi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle (VL-TB/LNNK) pieļauj, ka Latvijai nemaz nebūs jāratificē Lisabonas līguma 136.pants, jo tas būs jādara vien eirozonas dalībvalstīm.

Šodien pēc nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK deputātu tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu Zīle žurnālistiem skaidroja, ka par nepieciešamību Latvijai ratificēt Lisabonas līguma grozījumus vēl jādiskutē juristiem, jo viņam kā ekonomistam šķiet, ka mūsu valstij nebūtu nepieciešams iet ratifikācijas ceļu.

Deputāts uzsvēra, ka Lisabonas līguma 136.punkts dod atļauju eirozonai veidot stabilizācijas mehānismu, kurā tiktu iemaksāta nauda, lai palīdzētu tām eirozonas valstīm, kurām tas nepieciešams.

«Te nekādi netiek ierobežota Latvijas suverenitāte, te netiek ierobežotas Latvijas tiesības, jo neesam eirozonā,» uzsvēra Zīle.

Vienlaikus viņš atzina, ka jaunais starpvaldību līgums ir daudz būtiskāks, un saistībā ar to varētu rasties «sarežģītākas situācijas», taču tas nemainīs Lisabonas līgumu.

Kā ziņots, Valsts prezidents sācis sarunas ar visiem Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem «par Latvijas tālākai virzībai svarīgiem jautājumiem». Līdz šim izskanējis, ka Lisabonas līguma grozījumus nepieciešams ratificēt Saeimā ar divu trešdaļu deputātu atbalstu. Pašreizējai koalīcijai balsu tam nepietiek.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu