Lems par divu vidusskolu un viena bērnudārza likvidēšanu Rīgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

 Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejā šodien tiks lemts par divu vidusskolu un viena bērnudārza likvidēšanu, liecina komitejas sēdes darba kārtība.

Izglītības, kultūras un sporta departaments sagatavojis lēmumprojektu par Rīgas 62.vidusskolas un Rīgas Šampētera vidusskolas likvidāciju, tās pievienojot attiecīgi Rīgas 25.vidusskolai un Rīgas 53.vidusskolai, kā arī par Rīgas 63.pirmsskolas izglītības iestādes likvidāciju, pievienojot to Rīgas Ezerkrastu vidusskolai.

Rīgas 62.vidusskola tiks likvidēta, to pievienojot Rīgas 25.vidusskolai un pedagoģisko darbību nodrošinot divās ēkās - Aviācijas ielā 15 un Rušonu ielā 6. Reorganizācijas ierosināta nepietiekama skolēnu skaita dēļ - Rīgas 62.vidusskolā mācās 244 skolēni, un mazā pieprasījuma dēļ šajā mācību gadā skolā netika atvērta 1.klase un 10.klase. Izglītības programmu pēctecību nodrošinās Rīgas 25.vidusskola.

Arī Rīgas Šampētera vidusskola tiks likvidēta nepietiekama skolēnu skaita dēļ - šajā mācību gadā tajā mācās 209 skolēni, 1.klase netika atvērta, bet no 1. līdz 6.klasei bērnu skaits klasē svārstās no deviņiem līdz 19 skolēniem. Šampētera vidusskolu plānots pievienot Rīgas 53.vidusskolai, un pedagoģisko darbību 2012./2013.mācību gadā nodrošināt divās ēkās - Šampētera ielā 98 un Melnsila ielā 6.

Savukārt Rīgas 63.pirmsskolas izglītības iestāde Berģu ielā 4 atrodas ēkā, kas prasa būtiskus kapitālieguldījumus. Iestādē ir tikai viena grupa, kuru patlaban apmeklē 22 bērni, tādējādi nav efektīvi ieguldīt tik apjomīgus resursus ēkas renovācijā. Jau tagad viena audzēkņa izmaksas iestādē ir 157 lati mēnesī, tāpēc pieņemts lēmums bērnudārzu likvidēt, pievienojot to Ezerkrastu vidusskolai.

Kā liecina Izglītības, kultūras un sporta departamenta informācija, 63.pirmsskolas izglītības iestādē uzņem bērnus no trīs gadu vecuma, un 2011.gada decembrī rindā uz šo bērnudārzu gaidīja 155 bērni, no kuriem 35 nav deklarēti Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā. Departamenta pārstāvji norādīja, ka no 155 bērniem vien 12 ir reģistrēti tikai uz šo iestādi, bet pārējie reģistrēti arī citās. Bez tam šiem 12 mazuļiem kā vēlamais pirmsskolas izglītības programmas apguves sākuma laiks norādīti 2012., 2013. un 2014.gads.

63.pirmsskolas izglītības iestādei jau no 2010.gada 27.decembra nav pastāvīga vadītāja, bet gan vadītāja pienākumu izpildītājs. Izglītības, kultūras un sporta departaments nav izsludinājis konkursu uz bērnudārza vadītāja amatu, jo uzskata, ka efektīvāk finanšu līdzekļi tiktu izlietoti, ja dārziņu pievienotu kādai tuvumā esošai izglītības iestādei.

 Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā pērn 29.novembrī saņemta Rīgas Ezerkrastu vidusskolas vēstule, kurā lūgts izskatīt iespēju atvērt papildu pirmsskolas izglītības grupas. Tā kā Rīgas Ezerkrastu vidusskola ģeogrāfiski atrodas blakus apkaimē un tā jau nodrošina pirmsskolas izglītības programmas īstenošanu, tad racionāli būtu 63.bērnudārzu pievienot Rīgas Ezerkrastu vidusskolai, skaidroja departamenta speciālisti.

Priekšlikumi Rīgas pašvaldības skolu tīkla pilnveidošanas pasākumiem 2012.gadā tika izskatīti Rīgas vispārējās izglītības iestāžu tīkla komisijas sēdē 2011.gada 15.decembrī. Komisija ir atbalstījusi lēmumprojektā iekļauto pasākumu īstenošanu, un 23.janvārī tie jau saskaņoti Izglītības un zinātnes ministrijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu