Koziols var zaudēt kontroli pār izdevniecību «Diena»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

Nesakārtotu kredītsaistību dēļ A/S «Diena» īpašnieks Viesturs Koziols varētu zaudēt kontroli pār izdevniecību, trešdien vēstī portāls «ir.lv».

Portāls vēstī, ka Koziols izdevniecības vajadzībām ņēmis 2,7 miljonu eiro kredītu uzņēmumā «Rīgas tirdzniecības osta» (RTO). Aizņemtā nauda bija jāatdod jau pagājušā gada beigās.

Tiek ziņots, ka saistības laikā nav nokārtotas, tāpēc RTO ir tiesības pārņemt SIA «Žurnāli» piederošās «Dienas» akcijas.

RTO valdes priekšsēdētājs Ralfs Kļaviņš sacījis, ka uzņēmums attiecībā uz akciju pārņemšanu lēmumu nav pieņēmis.

Savukārt Koziols portālam otrdien sacījis, ka var likt galvu ķīlā, ka šonedēļ nekādu izmaiņu «Dienas» īpašnieku struktūrā nenotiks.

SIA «Dienas Mediji» sabiedrisko attiecību vadītāja Inses Dābola portālu «Apollo» informēja, ka RTO izsniegto aizdevumu termiņi ir pagarināti un nav nekāda pamata apgalvojumiem, ka var notikt A/S «Diena» pārņemšana saistībā ar šiem aizdevumiem.

Vienlaikus Dābola informēja, ka A/S «Žurnāli un Diena» ir pabeigusi juridisko darījumu ar A/S «Nedela» par atlikušo 47,86% iegādi mediju holdingā. Nākamās nedēļas laikā tiks pabeigta juridiskā akciju noformēšana, kas nodrošinās 98,86% īpašumtiesības A/S «Diena».

Nekādas citas izmaiņas darījumā iesaistīto kompāniju ne īpašnieku struktūrā, ne arī vadībā nav notikušas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu