LTV: 13.janvāra grautiņu lietā apsūdzētais Kanādai lūdz politisko patvērumu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Viens no 13.janvāra grautiņu lietā apsūdzētajiem Kanādai lūdzis politisko patvērumu, pirmdien ziņoja Latvijas Televīzija.

Atsaucoties uz tās rīcībā esošu neoficiālu informāciju, LTV vēstīja, ka viens no apsūdzētajiem ar visu ģimeni pārcēlies uz Kanādu. Tur viņš, izklāstot visus lietas apstākļus, lūdzis politisko patvērumu.

Pagaidām bez konkrēta slēdziena, vai viņam šādu statusu piešķirs, viņš valstī uzņemts, informēja televīzija.

Jau ziņots, ka Vecrīgas grautiņu krimināllietā kopumā apsūdzēti 68 vīrieši. Lieta ir sadalīta trijos atsevišķos procesos.

2009.gada 13.janvāra vēlā pēcpusdienā Doma laukumā noritēja opozīcijas partijas «Sabiedrība citai politikai» pieteikta protesta akcija, kurā dalību bija pieteikušas vairāk nekā 20 sabiedriskās organizācijas un partijas, kopumā pulcējot aptuveni 10 tūkstošus iedzīvotāju.

Lai arī mītiņš noritēja bez lieliem starpgadījumiem un incidentiem, pēc tā beigām apmēram tūkstotis demonstrantu devās uz Saeimas namu, kur daudzi izsita parlamenta ēkai stiklus, demolēja likumsargu automašīnas un apmētāja kārtības sargus ar dažādiem priekšmetiem, tostarp bruģi, pudelēm un citām drazām. Cieta policijas transports, kā arī vairākas ēkas un veikali Vecrīgā. Traumas guva gan policisti un karavīri, gan grautiņa dalībnieki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu