Ķirsons sagatavojis dokumentus personīgās maksātnespējas izbeigšanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma «Lido» īpašnieks Gunārs Ķirsons sagatavojis dokumentus personīgās maksātnespējas izbeigšanai, biznesa portālam «Nozare.lv» apstiprināja uzņēmēja maksātnespējas administrators Normunds Uļjanskis.

Administrators teica, ka uzņēmējs viņam iesniedzis izlīguma projektu, kas tālāk jāiesniedz Aizkraukles rajona tiesai. Ja tiesa apstiprinās izlīgumu, maksātnespēju varēs izbeigt. Administrators «Nozare.lv» teica, ka izlīguma projektu tiesai varētu iesniegt šonedēļ.

Vaicāts, vai Ķirsonam izdevies vienoties par atmaksas grafikiem ar kreditoriem, Uļjanskis teica, ka šādas vienošanās ir paša uzņēmēja ziņā, bet administrators procesu uzrauga.

Rīt, 9.februārī, Ķirsons rīko pasākumu žurnālistiem, lai informētu par «Lido» tiesisko statusu, 2011.gada darbības rezultātiem, kā arī nākotnes plāniem. Ķirsons sniegs informāciju arī par savas personīgās maksātnespējas izbeigšanu un turpmākajiem plāniem uzņēmējdarbībā.

Preses brokastis plkst.11 notiks «Lido» atpūtas centrā Krasta ielā, tajās piedalīsies Ķirsons, «DNB bankas» viceprezidents Jānis Teteris, «Lido» finanšu konsultante Valērija Gapoņenko.

Jau ziņots, ka Aizkraukles rajona tiesa 2011.gada 24.februārī pasludināja Ķirsona maksātnespēju un sāka viņa bankrota procedūru. Saskaņā ar Uzņēmumu reģistrā iesniegto Ķirsona mantas pārdošanas un kreditoru prasījumu apmierināšanas plānu no viņa mantas izsoles bija plānots iegūt 8,2 miljonus latu.

Ķirsona kreditoru sarakstā bija minēti AS «Nordea banka», AS «DnB Nord banka», AS «Latvijas Krājbanka», VAS «Latvijas Hipotēku un zemes banka», Uldis Pumpurs, Panamā reģistrēts uzņēmums «Carcel Holdings», Britu Virdžīnu salās reģistrēts uzņēmums «Joondaloop Financial Corp.» un SIA «Zaļā zeme Lido», kas uzņēmējam izsnieguši aizdevumu kopumā 20,95 miljonu latu apmērā.

Pēc finanšu situācijas stabilizēšanas Ķirsons iecerējis sākt jaunā veikalu-kafejnīcu tīkla projektu, nesen rakstīja laikraksts «Bizness&Baltija». Pēc tā vēstītā, šogad Rīgā plānots izvērst veikalu-kafejnīcu tīklu «Ķirsona serviss». Pirmais veikals-kafejnīca tiks izvietots Ķengaragā - vietā, kur jau patlaban strādā «Lido» veikals.

Janvārī tika izbeigts «Lido» ārpustiesas tiesiskās aizsardzības process, jo tika panākts izlīgums ar kreditoriem.

SIA «Lido» vienīgais īpašnieks ir Ķirsons. 2010.gada 24.septembrī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa apmierināja «Lido» lūgumu un noteica uzņēmumam ārpustiesas tiesisko aizsardzību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu