Ērglis: Ceru, ka, mainoties «Jaunā viļņa» dislokācijas vietai, mainīsies arī organizēšana

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Lita Krone

Cerams, ka, mainoties konkursa «Jaunais vilnis» dislokācijas vietai, mainīsies arī konkursa organizēšana, piemēram, lielās estrādes zvaigznes dziesmas dziedās dzīvajā izpildījumā, šādu viedokli, runājot par starptautiskā jauno izpildītāju konkursa «Jaunais vilnis» norises vietas maiņu, aģentūrai LETA pauda mūziķis Andris Ērglis, kurš 2007.gada vasarā šajā konkursā ieguva 2.vietu.

«Konkursa organizēšanā kopš manas dalības nekas nav mainījies, katru gadu ir viena un tā pati režija, sāk jau kļūt garlaicīgi,» sacīja Ērglis.

«Domāju, tāda ažiotāža ap «Jauno vilni» ir tālab, ka tas ir pieradums - konkursu rīkot Jūrmalā. Protams, Jūrmala ir kā iestaigāta taciņa, tāpēc šķiet, ka nekur citur kā vien Dzintaru koncertzālē konkurss nevar notikt. Kaut vai lai konkursu taisa Liepājā, es tur neko sliktu neredzu,» izteicās mūziķis.

Ērglis domā, konkurss varētu notikt Krievijā. Tas varētu būt interesantāk māksliniekiem no Latvijas. «Kaut arī konkurss ir starptautisks, Jūrmala mums ir mājas. Tāpēc arī atbildība ir lielāka,» viņš paskaidroja.

Mūziķis norādīja, ka doma par konkursa rīkošanu kur citur, nevis Latvijā ir pavīdējusi jau pirms vairākiem gadiem. «Prieks, ka konkursa rīkotāji grib ieviest ko jaunu,» sacīja izpildītājs. 

«Taču, manuprāt, konkursu Krievijā netaisa, jo Latvijā to noorganizēt ir lētāk,» viņš piebilda.

Kā ziņots, konkursa organizators un komponists Igors Krutojs izplatījis paziņojumu, atklājot, ka jauno izpildītāju konkurss «Jaunais vilnis» Jūrmalā vairs nenotiks, jo konkursa organizatoru sadarbība ar Jūrmalas domi ir sasniegusi kritisko robežu, kas tagad ļauj par pasākuma norises vietu izraudzīties kādu citu pasaules pilsētu, starp kurām ir arī Rīga.

Konkurss Jūrmalā šovasar bija iecerēts no 24.jūlija līdz 29.jūlijam. Biļešu iepriekšpārdošana uz konkursu «Jaunais vilnis 2012» jau ir sākusies, un atsevišķās cenu grupās uz atsevišķiem pasākumiem tās vairs nav pieejamas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu