Mirusi dziedātāja Vitnija Hjūstone

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

ASV 48 gadu vecumā mirusi dziedātāja Vitnija Hjūstone, vēstī ASV mediji.

Pēc ASV plašsaziņas līdzekļu vēstītā, Hjūstoni sestdienas pēcpusdienā viņas numurā Losandželosas piepilsētas Beverlihilzas viesnīcā «Beverly Hilton» mirušu atradis viņas miesassargs.

Šajā viesnīcā Hjūstonei sestdienas vakarā bija paredzēts uzstāties ballītē, kuru dienu pirms «Grammy» balvu pasniegšanas tradicionāli rīko ierakstu producents Klaivs Deiviss.

«Grammy» balvu pasniegšana notiks svētdien Losandželosā.

Ziņa par Hjūstones nāvi šokē izklaides industriju dažas stundas pirms «Grammy» ceremonijas.

Par dziedātājas nāves cēloni oficiāli pagaidām netiek ziņots.  Policija apstiprinājusi, ka nav aizdomu par to, ka Hjūstones nāvei varētu būt krimināls raksturs.

ASV medijiem kļuvis zināms, ka dziedātāja atrasta guļam vannā bezsamaņas stāvoklī. Mediji min, ka dziedātāja aizrijusies un zaudējusi samaņu.

Tāpat tiek ziņots, ka Hjūstonas viesnīcas numuriņā atrasti kādi medikamenti, kurus viņai esot izrakstījis ārsts.

Svētdienas pievakarē ASV mediji vēstī, ka iespējamais dziedātājas nāves iemesls varētu būt antidepresantu pārdozēšana. Tā uzskatot Hjūstones tuvinieki.

Zināms, ka dziedātāja lietojusi spēcīgu medikamentu, lai atbrīvotos no depresijas. Turklāt netiek slēpts, ka viņa dienā pirms nāves lietojusi gan medikamentu, gan alkoholu vienlaicīgi.

Jau daudzus gadus vēstīts, ka Hjūstone pārmērīgi lietoja narkotikas un alkoholu, un tas sagrāva viņas veselību.

Hjūstone dzimusi Ņūdžersijas štata Ņuarkā muzikālā ģimenē - viņas māte ir gospeļu un soula dziedātāja Sisija Hjūstone un māsīcas - dziedātājas Diona Vorvika un Dī Dī Vorvika. 11 gadu vecumā Vitnija Hjūstone sāka dziedāt gospeļus vietējā baznīcā. Vēlāk viņa kopā ar māti uzstājās naktsklubos un 14 gadu vecumā kā fona dziedātāja sāka piedalīties pazīstamu mākslinieku, tostarp Čakas Hanas un Džermena Džeksona, ierakstos. 80.gadu sākumā Hjūstone līdztekus dziedāšanai sāka arī modeles karjeru.

1983.gadā kādā naktsklubā, kur viņa uzstājās kopā ar māti, Hjūstoni ievēroja ierakstu kompānijas «Arista» pārstāvis, kurš pārliecināja toreizējo «Arista» vadītāju Klaivu Deivisu noklausīties Hjūstones uzstāšanos. Uz Deivisu atstāja lielu iespaidu Hjūstones balss un viņa parakstīja līgumu ar «Arista».

Hjūstones debijas albums «Whitney Houston» iznāca 1985.gadā un visā pasaulē tika pārdots 25 miljonos eksemplāru. Viņas pēdējais albums «I Look To You» tika izdots 2009.gadā. Dziedātājas populārāko hitu vidū ir «Saving All May Love For You», «I Wanna Dance With Somebody», «One Moment In Time», «I'm Your Baby Tonight», «I Will Always Love You».

Pavisam Hjūstones ieraksti visā pasaulē pārdoti vairāk nekā 170 miljonos eksemplāru.

Dziedātāja arī piedalījusies četrās filmās, no kurām slavenākā ir 1992.gada «The Bodyguard». Jaunākā filma «Sparkle» iznāks uz ekrāniem šogad.

Saskaņā ar Ginesa rekordu grāmatu Hjūstone ir visvairāk apbalvotā dziedātāja pasaulē. Pavisam viņai piešķirtas 415 balvas, tostarp sešas «Grammy» balvas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu