Štrausam-Kānam pagarina apcietinājuma laiku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Seksa skandālos ierautajam bijušajam Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītājam Dominikam Štrausam-Kānam par diennakti pagarināts apcietinājuma laiks, ziņo ārvalstu mediji.

Jau vēstīts, ka Francijas policija otrdien aizturējusi Štrausu-Kānu, lai veiktu viņa pratināšanu saistībā ar apsūdzībām, ka viņš Parīzē un Vašingtonā piedalījies uzņēmēju apmaksātās orģijās.

Sākotnēji bija paredzēts, ka Štrauss-Kāns, kuru vēl nesen uzskatīja par potenciālu sociālistu kandidātu Francijas prezidenta vēlēšanās, tiks pratināts liecinieka statusā, bet prokuratūra tagad norāda, ka viņš ir aizdomās turamais.

Bijušais SVF vadītājs brīvprātīgi ieradās Lilles policijas iecirknī īsi pirms plkst.9 uz nopratināšanu par viņa saistību ar sutenerisma un korupcijas lietu.

Drīz pēc Štrausa-Kāna ierašanās prokuratūra paziņoja, ka viņš tiks aizturēts aizdomās par «līdzdalību sutenerismā» un «uzņēmuma līdzekļu nepareizu izlietošanu», ka bijušajam SVF vadītājam var tikt izvirzītas apsūdzības un viņa apcietinājums var tikt pagarināts līdz 96 stundām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu