Putina atbalstītāji izveidojuši mulsinošus un divdomīgus aģitācijas video

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Krievijas premjerministra un prezidenta amata kandidāta Vladimira Putina atbalstītāji tīmeklī zem visai divdomīgā saukļa «pirmo reizi - tikai aiz mīlestības» ievietojuši aģitācijas videoklipus, gados jaunos vēlētājus cenšoties pārliecināt par labu Putina kandidatūrai.

Profesionāli veidotajos videoklipos jaunas sievietes pauž savas bažas par, kā ļauts noprast, nevainības zaudēšanu, tikai nedaudz vēlāk atklājoties, ka jautājumi patiesībā bijuši par to, kā balsot, pirmo reizi piedaloties vēlēšanās.

Un atbilde ir skaidra - «Putins. Pirmo reizi - tikai aiz mīlestības».

«Saprotiet, dakter, vienkārši es esamu ļoti nobijusies (..), kaut arī mana izvēle - tā ir aiz mīlestības,» vienā no videoklipiem meitene stāsta ārstam.

«Protams, es jūs saprotu, visi baidās pirmajā reizē,» atbild ārsts.

«Galvenais ir ticēt jūsu izraudzītajam. Jo ticība - tā arī ir mīlestība, bet jūsējam,» saka ārsts, kamerai tuvplānā parādot Putina portretu, «var ticēt.»

Nākamajos kadros meitene redzama, smaidīga dodamies uz vēlēšanu iecirkni.

Citā video, kuram dots nosaukums «Nevainīga meitene grib pirmo reizi», ārsts meitenei saka: «Pirmkārt, ir jāatceras par drošību (..), īpaši jau pirmajā reizē.»

Kadrā atkal parādoties Putina portretam, ārsts saka: «Ar viņu būs droši.» Arī šis video noslēdzas, smaidošai meitenei dodoties uz balsošanas iecirkni.

Reklāmas aģentūra «Aldus ADV» skaidroja, ka videoklipi, kas ievietoti vietnē «perviiraz.ru», iecerēti, lai «piesaistītu jaunatnes auditoriju piedalīties» 4.marta prezidenta vēlēšanās, kurās, kā sagaidāms, uzvarēs Putins.

Tostarp aģentūra neatklāja, kas reklāmas klipus pasūtījis.

Nav skaidrs, vai Putina kampaņa ir saistīta ar šiem videoklipiem, tomēr viņa komanda nekad nav kautrējusies no seksa motīvu izmantošanas, lai piesaistītu jaunās paaudzes vēlētājus.

«Darīsim to kopā,» aicina sauklis, atstājot vien nedaudz vietas fantāzijai.

Divdomīgie videoklipi ir daļa no kampaņas, kurā internetam ir tik liela loma, kāda tā iepriekš nav bijusi pieredzēta Krievijas prezidenta vēlēšanās, visām pusēm cenšoties tīmeklī iegūt dominējošo stāvokli.

Putina komanda iesaistījusi krievu slavenības kampaņā «Kāpēc es balsoju par Putinu?», tomēr to jau aptumšojušas apsūdzības, ka dažas zvaigznes bijušas spiestas piedalīties tām svarīgu projektu dēļ, kas saņem valsts finansējumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu