Aptaujas: Putins uzvarēs pirmajā kārtā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/RIA Novosti

Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins gaidāmajās prezidenta vēlēšanās uzvarēs jau to pirmajā kārtā, saņemot vairāk nekā 50% balsu, liecina piektdien izplatītie sabiedriskās somas aptauju dati.

Putins 4.marta vēlēšanās iegūs 58,7% balsu, liecina valsts finansētā Sabiedriskās domas fonda pētījuma dari, kur arī konstatēts, ka pašās vēlēšanās piedalīsies 61,8% balsstiesīgo vēlētāju.

Līdzīgas prognozes ir arī cita valsts pētījumu centra - VCIOM - aptauju rezultātos. Šajā pētījumā secināts, ka par Putinu balsos 58,6% vēlētāju.

Savukārt neatkarīgā Levadas centra pētījumā paredzēts, ka no tiem, kas jau ir izdarījuši savu izvēli un piedalīsies 4.marta vēlēšanās, 66% balsos par Putinu.

Vēl 15% ir gatavi balsot par viņa tuvāko sāncensi komunistu Genādiju Zjuganovu, 8% - par ultranacionālistu Vladimiru Žirinovski, 6% - par miljardieri Mihailu Prohorovu un 5% par partijas «Taisnīgā Krievija» līderi Sergeju Mironovu.

Ir maz ticams, ka būs arī otrā kārta, sacīja Levadas centra vadītājs Ļevs Gudkovs. Tas daļēji izskaidrojams ar to, ka Putinam tiek 70% televīzijas ētera laika, savukārt citiem kandidātiem - vien 30%.

«Balsstiesīgo vēlētāju vidū par Putinu ir gatavi balsot 43% līdz 46% vēlētāju, bet to vidū, kas ir izlēmuši un noteikti ies balsot, 63 līdz 66% ir gatavi balsot par Putinu,» skaidroja Gudkovs.

Decembra vidū pēc parlamenta vēlēšanām, kurām sekoja nepieredzēti plaši protesti pret rezultātu viltošanu, Putina atbalsta reitings noslīdēja līdz aptuveni 45% atzīmei, tomēr pēdējos mēnešos tas atkal audzis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu