Melbārdim uzliktas trīs šuves, šodien nestartēs

bobslejs.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas bobsleja izlases vecākais treneris Sandis Prūsis atklājis, ka Oskara Melbārža pilotētais četrinieks svētdien neturpinās dalību pasaules čempionātā, ziņo [s:40701].

«Diemžēl arī tāds ir bobslejs. Bez šādām lietām neiztiek šajā sporta veidā. Sasitās visi četri. Stūmēji Jānis Strenga, Arvis Vilkaste un Helvijs Lūsis sasituši galvas un plecus. Diemžēl Oskars cietis nopietnāk - viņš bez sasitumiem vēl sagriezis roku un viņam ārsti jau uzlikuši trīs šuves. Jā, šobrīd es pilnīgi noteikti varu pateikt, ka Oskara četrinieks rīt nestartēs. Protams, galvenais iemesls ir traumas. Turklāt šobrīd arī vairs nav nozīmes tālāk mačoties, jo vairs nav starpības - 17., 13., vai 15. vieta. Trases vieta, kurā Oskara bobs apkrita, ir diezgan sarežģīta. Turklāt te ir krituši daudz skaļāki uzvārdi. Patiesībā Oskars šajā vietā kļūdījās par kādiem 15-20 centimetriem, trajektorija aizgāja uz priekšu un ar to arī pietika... Tas mirklis starp to, kad tu krīti, vai nekrīti, ir ļoti īss,» skaidro Prūsis.

Treneris arī uzsvēra, ka nekādā gadījumā nevaino Melbārdi par kritienu. «Skaidrs, ka Oskara gadījumā savu lomu nospēlēja arī mazā pieredze, turklāt Osis šajā trasē ar četrinieku vispār brauca pirmo reizi. Tā bija cilvēciska kļūda un nekas ārkārtējs. Tā jau tikai vienam otram šķiet, ka mēs te nodarbojamies ar bērnu spēlītēm, kamēr nenotiek kas ārkārtējs. Un es arī nešaubos, ka šī Oskara neveiksme būs kā zaļā gaisma visiem tiem «varoņiem» interneta komentāru vidē, lai nokritizētu mūsu sportistus. Taču es šaubos, cik daudzi no viņiem paši spētu izdarīt to, ko paveikuši mūsu puiši

«Protams, ļoti žēl, ka Oskars piedzīvoja šo kritienu, bet vienlaikus labi, ka šī neveiksme notika pašās sezonas beigās, jo Oskars šo sezonu aizvadīja ļoti veiksmīgi,» uzsvēra treneris.

Viņš norādīja, ka svētdienas atlikušajos divos braucienos Edgara Maskalāna četrinieks startēs tādā pašā sastāvā, kā sestdien. «Viņiem savu krustu būs jānes līdz galam tādā pašā sastāvā, kādā to uzsākuši darīt.»

Prūsis atturējās prognozēt, kādu vietu Maskalāna četrinieks varētu izcīnīt pasaules čempionātā visu četru braucienu kopsummā. «Mači ir tikai pusē. Vieta sešiniekā neizklausās slikti. Pagaidām. Bet gribējās labāk, sevišķi startā. Tik daudz visas sezonas laikā startā nebijām zaudējuši. Treniņos viņiem gāja labāk, un apetīte, kā mēs zinām, aug ēdot. Protams, viņi mūs vēl var iepriecināt, taču šobrīd varu teikt - man personīgi ir daudz kas skaidrs, kā mēs darbosimies tālāk. Pagaidām gan lai tas paliek vēl pie manis. Puišu uzdevums ir darīt savu darbu, bet mans uzdevums - manu darbu. Katram tika dota iespēja. Un tas neattiecas uz kādu konkrētu izlases dalībnieku, bet uz visu komandu kopumā,» sacīja treneris.

Prūsis atturējās konkretizēt, kādas izmaiņas iespējamas bobsleja izlasē līdz nākamajai sezonai, vien atzina: «Uz nākamo sezonu šis tas var mainīties. Taču viss kļūs vairāk skaidrs, kad zināsim, kāds būs mums pieejamais finansējums, kāds būs komandas sastāvs. Viens ir tas, ko domāju es kā treneris, vēl svarīgs būs arī federācijas vadības viedoklis. Taču es uzskatu, ka visiem puišiem pašiem ir jāpierāda, ko viņi īsti grib, kādi ir viņu mērķi un vēlmes. Skaidrs - pēc sezonas mums visiem nepieciešams nomierināties, sakārtot domas. Un tad visi kopā arī domāsim par nākotni. Jā, iespējams, es kā treneris reizēm varbūt par daudz gribu no puišiem. Taču būsim reāli - pretezijas no treneriem būs vienmēr, kamēr vien neieņemsim pirmo vietu.» 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu