Mediji: novērsts atentāts pret Putinu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/RIA Novosti

Krievijas un Ukrainas specdienesti novērsuši atentāta mēģinājumu pret Krievijas premjerministru un prezidenta amata kandidātu Vladimiru Putinu, ziņo Krievijas mediji.

Šo informāciju pirmdienas rītā pavēstīja Krievijas televīzijā un Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs šo informāciju apstiprinājis.

Viņš sacījis: «Informāciju apstiprinu, taču pagaidām komentāru nebūs.»

Tiek ziņots, ka Odesā noķerti cilvēki, kuri bija starptautiskajā meklēšanā. Pratināšanā noskaidrots, ka abi vīrieši atentātu plānoja īstenot uzreiz pēc prezidenta vēlēšanām Maskavā.

Ukrainā no Apvienotajiem Arābu Emirātiem caur Turciju ieradušies trīs vīrieši, kas bija saņēmuši «skaidrus norādījumus no Doku Umarova pārstāvjiem».

Viens no šiem vīriešiem janvāra sākumā gājis bojā sprādzienā, kā dēļ arī tika sākta izmeklēšana.

«Viņi mums teica - vispirms atbrauciet uz Odesu un iemācieties pagatavot spridzekļus,» valsts televīzijā demonstrētajos kadros stāsta viens no aizdomās turamajiem. «Un tad pēcāk - Maskavā - jūs rīkosiet uzbrukumus komerciāliem mērķiem, bet tad mēģināsiet nogalināt Putinu.»

«Galvenais mērķis bija ierasties Maskavā un censties sarīkot Putina atentāta mēģinājumu,» savukārt atzina otrs aizdomās turamais. «Termiņš bija pēc Krievijas prezidenta vēlēšanām.»

Viens no aizturētajiem izmeklētājiem atklājis, ka netālu no Kutuzova prospekta, pa kuru ik dienu uz darbu tiek vests Putins, tikušas paslēptas sprāgstvielas.

Kāds vārdā neminēts Krievijas Federālā Drošības dienesta (FDD) darbinieks savukārt atzinis, ka ar šīm sprāgstvielām būtu pieticis, lai sarīkotu pietiekami spēcīgu sprādzienu.

«Tas būtu nopietns sprādziens,» Pirmajam kanālam sacījis informācijas avots FDD.

Detalizētāka informācija par šo ziņu pagaidām netiek sniegta.

Kā norāda Krievijas mediji, izmeklēšana turpinās un sīkāka informācija tikšot sniegta vakarā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu