Attiecības un karma

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Astroloģijas filozofija nav atraujama no dogmas par reinkarnāciju. Pat doma, ka cilvēks piedzimst kā balta lapa, ir absurda un pazemojoša, jo tad ik vienam šajā pasaulē būtu jāsasniedz līdzīgs rezultāts - gan pigmejam atpalikušā Āfrikas valstī, gan bagātai atvasei Floridā. Ir iemesli, kādēļ reinkarnācijas (atkalpiedzimšanas) informācija traucē attīstīties, tādēļ lielākoties mums labāk par to nedomāt un to nezināt. Kaut vai viens: cilvēks attīstās, dzīvojot šajā mirklī un domājot par nākotni. Jebkura gremdēšanās pagātnē lielākoties ir destruktīva un atņem dārgo dzīves laiku radošam darbam, tapšanai.

Piedzimstot mums katram ir horoskops, kas ir kā sēkla, kurā ir informācija par to, kas mēs potenciāli esam. Atbilstoši videi, vecākiem, paša centieniem mēs varam kļūt sliktāki vai labāki MĒS, bet mēs nekad nevaram kļūt CITI. Tāpat kā no margrietiņas sēkliņas nekad neizaugs roze vai otrādi. Mēs varam kļūt par slimu vai veselīgu margrietiņu vai rozi. Tas ir viss, ko mēs varam izvēlēties.

Bet kādēļ viens cilvēks ir piedzimst ar vienām potencēm, bet otrs ar gluži citām? Tas ir tādēļ, ka darbojas cēloņu-seku likums, kuru nu jau arī pie mums sauc par Karmu.

Mēs dzimstam neskaitāmas reizes (indieši saka - desmitiem tūkstošu) tikai ar vienu mērķi - lai attīstītos. Dzīve ir skola - viens tajā mācās centīgāk, cits slinko. Neviens nespēj izvairīties no šīs skolas. Neviens kontroldarbs nevar tikt nošpikots vai nobastots. Viss notiek pa īstam.

Arī ar visu centību cilvēkam jārēķinās ar grūtībām. Un ir pat tā, ka Skolotājs sevišķi mīlētos skolniekus sevišķi cītīgi māca, jo vienīgi šeit uz Zemes mums ir iespēja kaut ko izmainīt savā Karmā. Apzinīgie skolnieki ir Skolotāju sabiedrotie visas Zemes evolūcijā. Tieši tādēļ garīgie Skolotāji ikvienu mirkli dzīvē iesaka nodzīvot apzinīgi, apzināti.

Viena no lielākajām, ja ne galvenā, mūsu skološanās daļa sastāv no attiecībām ar citiem cilvēkiem. Savukārt attiecībās ar citiem cilvēkiem svarīgākā daļa atvēlēta tieši tuviniekiem. Mēs izvēlamies pilnīgi visu! Apziņai to ir grūti atzīt, taču mūsu zemapziņa (tieši tajā ir visa karmas informācija) izvēlas nekļūdīgi tieši tos cilvēkus un tajā laikā, kas mums palīdzētu attīstīties. Ja kāds naivi domā, ka attīstīties ir viegli, tad viņš kļūdās. Mēs maināmies ļoti grūti. Tieši attiecībās ar sev visdārgākajiem cilvēkiem mēs esam spiesti attīstīties. Mēs esam viņiem pieķērušies.

Tātad:
1. Mēs izvēlamies vecākus, kuriem piedzimt. Tēva un mātes savstarpējo attiecību modelis pirms un pēc bērna ieņemšanas un laišanas pasaulē vēlāk ļoti spēcīgi ietekmēs mūsu uzvedības modeli savā ģimenē. Dzimšanas horoskops parāda tieši ko cilvēks ir izvēlējies piedzīvot (jā, arī dzērāju tēvu vai neapzinīgu māti).
2. Mēs izvēlamies sava bērna tēvu vai māti, savu sievu, vīru, draudzeni u.t.t.

Šī izvēle notiek pārsvarā neapzinātā līmenī - kā pievilkšana un pievilkšanās.

Atšķirībā no psiholoģijas līmeņa, kurā par mērķi tiek nosprausts psihes (dvēseles) veselība, karmiskajā līmenī mums ir jāpieņem un jāizdzīvo viss, ko dzīve mums dod. Gluži kā visu tautu gudrības un tradīcijas mums to māca.

Tas jādara tādēļ, ka to nedarot mēs atliekam to uz vēlāku laiku. Tas apaug ar procentiem...

Tas tiek nodots risināt mūsu bērniem uz vairākām paaudzēm.

Ja kāds vēl saviem bērniem labu, tad viņam no karmiskā viedokļa:
1. jāpieņem sevi tādu, kāds viņš ir un jāpiedod sev par visu;
2. jāpieņem vecāki tādi, kādi viņi ir un jāpiedod viņiem par visu;
3. jāpieņem sava sieva vai vīrs tāds, kāds viņš ir un jāpiedod par visu;
4. jāpieņem savi bērni, znoti, vedeklas, mazbērni tādi, kādi viņi ir un jāpiedod par visu.

Tā kā cilvēks savus aizvainojumus parasti nobēdzina zemapziņā (krāj karmu), tad labākais veids, kā tos atlaist, ir izmantot starpniekus (baznīca, psihoterapeits, dziednieks u.t.t.), pašam cilvēkam ir neiespējami ielūkoties savā zemapziņā, ja vien viņš nepārzina īpašas meditācijas prakses.

Bieži konsultācijās un lekcijās man uzdod jautājumus: "Vai var pateikt, kas es biju iepriekšējā dzīvē?" un "Vai ar šo cilvēku mani kaut kas ir saistījis jau agrāk?"

Lai atbildētu uz šādiem jautājumiem, mums ir kaut mazliet jāsaprot, ka šīs dzīves karma ir daudzu iepriekšējo dzīvju rezultāta niecīga daļa. Vai noteikti šī ir dvēsele, ar kuru jūs tikāties iepriekšējā dzīvē vai desmit dzīves iepriekš, to mēs nevaram pateikt. Taču astroloģiskā kartē parādās, kādas tieši attiecības un kādi tieši uzdevumi jums ir bijuši kopīgi un kā tie ir risināti.

Otrkārt, tieši tāds ES, kāds ir tagad, nav bijis nekad un nekad vairs nebūs. Šī dzīve ir unikāla, un no psihiskās veselības viedokļa labāk vairākumam turpināt dzīvot ar domu, ka šī dzīve ir viena. Mēs taču zinām, ka visveselīgāk ir dzīvot ik mirkli, ik dienu kā vienīgo! Reinkarnācijas ideja daudziem slinkiem cilvēkiem kalpo par atrunāšanos - lūk, man iepriekšējā dzīvē bija tas, tādēļ man tagad tas nav. Tāpat kā daudzi joprojām sūkstās par to, ka pagājuši tādi vai tādi laiki, bet tagad ir citi laiki. Cilvēks attīstās tikai šeit un tagad!

Bet, ja runājam tieši, tad ir tā, ka mēs tiešām satiekam cilvēkus, kuri mums ir Karmas, mūsu iepriekšējo darbību rezultāts. Vai jūs vēlaties laimi un mieru? Lai nekad nešķirtos? Tad nepieķerieties. Jā, tieši pieķeršanās rada ciešanas - viens no Karmas likumiem. Tikai paceļot savu apziņu augstāk un ļaujot otram cilvēkam būt tādam, kāds viņš ir, mēs varam cerēt uz ciešanu (karmas seku) pārtraukšanos.

Protams, pastāv arī pozitīva karma, ja mēs ar to domājam vieglāku dzīvi. Taču vieglu dzīvi dzīvojot var viegli izlaisties un sapelnīt sev atkal grūtības.

Piemērs:
Vīrs un sieva uzņēmēji strādā vaiga sviedros (smagi horoskopi), viņiem piedzimst bērns – slaists (viegls horoskops).

No garīgās attīstības viedokļa ikviens cilvēks ir mūsu skolotājs. Kamēr mēs varam kaut ko iemācīties attiecībās, tām ir jāpastāv. To, kas mums ir jāiemācās, vislabāk parāda katra individuālais horoskops.

www.astrologos.lv


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu