Mazā skolēnu skaita dēļ apvienos divas skolas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Mazā skolēnu skaita dēļ tiks apvienotas divas skolas Alūksnes novada Jaunannas pagastā.

Pašvaldība nolēmusi, ka tiks apvienota Alūksnes novada Jaunannas pamatskola un Jaunannas Mūzikas un mākslas skola. Apvienošanas rezultātā tiks izveidota jauna Alūksnes novada pašvaldības iestāde - Jaunannas mūzikas un mākslas pamatskola -, kas atradīsies pamatskolas ēkā.

Kā aģentūra LETA noskaidroja novada Izglītības pārvaldē, Jaunannas pamatskolā samazinās skolēnu skaits un paredzams, ka tuvākajos gados tas turpinās samazināties un skolu varētu apmeklēt apmēram 50 skolēni un apmēram 20 bērni bērnudārza grupā.

Ar reorganizāciju pašvaldība ieekonomēs administratīvos resursus, jo abām skolām būs viena vadība. Turklāt pamatskolas ēka ir pietiekami liela, lai tajā izvietotu arī mūzikas pamatskolu, bet mākslas nodaļa paliks līdzšinējās telpās, jo tās ir atbilstoši iekārtotas. Bijušajā mūzikas un mākslas skolas ēkā tiks ievietota pagasta bibliotēka, un tajā strādās arī pagasta pārvalde.

Apvienotā Jaunannas mūzikas un mākslas pamatskola darbību sāks šā gada 27.augustā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu