Preses sekretārs noraida «zaimus» saistībā ar atentāta mēģinājuma pret Putinu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Krievijas premjerministra Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs par zaimojošiem nosaucis izteikumus, ka ziņās par atentāta mēģinājuma pret Putinu atklāšanu saskatāms priekšvēlēšanu kampaņas raksturs.

«Ņemot vērā nopietnību, ar kādu tika gatavots atentāts pret Putinu, ņemot vērā to, ka sākotnējā izmeklēšanā apstiprinājās patiešām nopietni draudi, izteikt tādus paziņojumus ir zaimošana,» teica Peskovs, komentējot izskanējušos viedokļus, ka atentāts it kā esot priekšvēlēšanu kampaņas sastāvdaļa.

«Fakts, ka informācija ir publiskota tieši tagad, ir viegli izskaidrojams ar to, ka tā sagatavošana notika ne vien Maskavā, bet arī Ukrainas teritorijā,» klāstīja Putina preses sekretārs, uzsverot, ka šādā situācijā ir grūti izvairīties no informācijas noplūdes.

«Turklāt bija nepieciešams laiks, lai veiktu visas sākotnējās pārbaudes, kas diemžēl apstiprināja situācijas nopietnību, draudus, kuriem bija pakļauts valdības vadītājs,» piebilda Peskovs.

Viņš atgādināja, ka nav noslēpums, ka «Putinam ir daudz ienaidnieku, kas ir spējīgi uz absolūti visu, lai neļautu viņam turpināt darbu».

«Nedod Dievs, lai kāds no tiem, kas nāk klajā ar tādiem paziņojumiem, iegūtu tik daudz ienaidnieku,» par cilvēkiem, kas apšaubīja atentāta mēģinājumu, saucot to par priekšvēlēšanu cīņas sabiedriskajām attiecībām, sacīja Putina preses sekretārs.

Jau vēstīts, ka Krievijas televīzijas Pirmais kanāls pirmdien ziņoja, ka Krievijas un Ukrainas specdienesti ir izjaukuši teroristu plānu sarīkot atentātu pret Putinu drīz pēc 4.martā paredzētajām Krievijas prezidenta vēlēšanām, kurās Putins cer uzvarēt.

TV parādīja divus vīriešus, kas pēc izsludināšanas starptautiskā meklēšanā tikuši aizturēti Ukrainas pilsētā Odesā. Aizturētie sacīja, ka viņi čečenu kaujinieku komandiera Doku Umarova uzdevumā Odesā gatavojuši šo atentātu un plānojuši to īstenot Maskavā.

Pirmais kanāls ziņoja, ka bijuši pavisam trīs sazvērnieki, kas «ar skaidriem norādījumiem no Doku Umarova pārstāvjiem» ieradušies Ukrainā no Apvienotajiem Arābu Emirātiem caur Turciju. Viens no viņiem janvāra sākumā gājis bojā sprādzienā, pēc kura tika sākta izmeklēšana.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu