H&M daudzstāvu veikalu izveidē tiks investēti pieci miljoni eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Zviedrijas apģērbu mazumtirdzniecības kompānijas «Hennes and Mauritz» (H&M) daudzstāvu veikalu izveidei Rīgas tirdzniecības centros «Alfa» un «Galerija Centrs» plānots investēt aptuveni piecus miljonus eiro (3,5 miljonus latu), biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja centru apsaimniekotāja SIA «Linstow Center Management» («Linstow») pārstāve Evija Ansonska.

Pirmo H&M veikalu, kas būs zīmola vizītkarte Rīgā, plānots atvērt septembrī «Galerijā Centrs». Otru zīmola veikalu rudenī atvērs «Alfā».

Investīcijas tiks ieguldītas abu tirdzniecības centru pārbūvē, attīstībā un jaunu veikalu konceptu izveidē, lai izvietotu H&M, ko plānots sākt martā.

«Īstenotā veikalu izvietojuma maiņa un jaunu zīmolu ienākšana radīs vēl spēcīgāku cilvēku plūsmu. H&M vizītkartes veikala parādes ieeja būs no Vaļņu ielas, kas uzlabos iespējas tai strauji attīstīties par vadošo iepirkšanās ielu Rīgā,» stāsta «Linstow» valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds.

H&M veikals «Alfā» būs izvietot divos līmeņos aptuveni 2430 kvadrātmetru platībā, «Galerijā Centrs» - trīs līmeņos, aptuveni 2150 kvadrātmetros. Veikali pilnībā atbildīšot zīmola globālajam konceptam, piedāvājot gan sieviešu, gan vīriešu un arī bērnu apģērbu kolekcijas.

Līdz ar H&M ienākšanu jau tuvākajā laikā abos tirdzniecības centros notikšot būtiskas pārmaiņas - nomnieku rotācija un jaunu veikalu konceptu izbūve, uzlabojumi centru kopplatībās, energoefektivitātes projekta tālāka realizācija un automazgātuves atklāšana «Alfā».

«Vairāki veikali no rudens pircējiem būs pieejami jaunās atrašanās vietās un uzlabotā veidolā, bet dažiem nomniekiem piemērotas telpas joprojām tiek meklētas. Esam pārliecināti, ka gaidāmās izmaiņas ne tikai nostiprinās tirdzniecības centru pozīcijas tirgū, bet būs liels ieguvums Latvijas pircējiem,» norāda «Linstow» iznomāšanas un attīstības direktors Mārcis Budļevskis.

«Alfā» izmaiņas skars veikalu «Viss atpūtai dabā», kas no pavasara atradīsies bijušajā veikala «Rito» vietā, «Plus audums» tiks izvietots daļā bijušās «Uggo» vietas, bet «Eiropas apavi», sākot no vasaras, - bijušajā «TrendExpress» vietā.

Savukārt apavu veikals «Euroskor» turpmāk atradīsies bijušajā veikala «Jennyfer» vietā, bet «Tiimari» - daļā bijušās «Uggo» vietas. «Sportland» veikals jaunā veidolā tiks izvietots divos stāvos, esošajās «Viss atpūtai dabā», «100% sports» un «Tiimari» vietās. H&M atradīsies esošajās «Sportland», «Audums plus», «Eiropas apavi», un «Euroskor» vietās. «Alfu» pametīs «Uggo», «Jennyfer» un «Trendexpress» veikali, bet darbību kā zīmols pārtrauks «100% sports».

«Galerijā Centrs» izmaiņas skars veikalu «Lindex», kas pārcelsies uz esošajām «Moskito» un «Triumph» telpām. «Latvijas Mobilā telefona» (LMT) veikals pārcelsies uz ceturto stāvu tagadējā «Trodeks» vietā, bet «NS King» - uz bijušajām «Bag City» un «Treasures» vietām, «Treasures» pāries uz otro stāvu blakus «Karen Millen».

Savukārt «Triumph» pārvietosies uz «Orange» vietu, ko pārcels uz ceturto stāvu. Veikals «Timberland» pārņems daļu «NS King» vietas trešajā stāvā, bet «Dolce Donna» pāries uz ceturto stāvu.

H&M izvietosies esošajās «Florinda», «XL Pelmeņi», «Double Coffee», LMT, «City Men & Women», «Dolce Donna», «NS King» un «Lindex» vietās ar ieeju no Vaļņu ielas puses. Jaunas vietas tiks meklētas «Double Coffee», «Florinda», un «City Men & Women». «Galeriju Centrs» pametīs «XL Pelmeņi», «Bag City» un «Moskito».

Kā ziņots, H&M janvāra nogalē paziņoja par peļņas kritumu pagājušajā gadā un apstiprināja plānus uzsākt savu darbību vairākos jaunos tirgos, tostarp Latvijā.

Pērn H&M strādāja ar 15,82 miljardu kronu (1,3 miljardu latu) tīro peļņu, kas ir par 15% mazāk nekā 2010.gadā. Savukārt H&M apgrozījums pērn palielinājās par 1,5% - līdz 128,8 miljardiem kronu (10,3 miljardiem latu).

Pagājušajā gadā H&M atklāja 266 jaunus veikalus, tādējādi radot aptuveni 7000 jaunu darba vietu. Šogad kompānija plāno atklāt 275 jaunus veikalus un sākt darbību vairākās valstīs, tajā skaitā Latvijā. Uzņēmums plāno arī sākt darbību Bulgārijas, Malaizijas, Taizemes un Meksikas tirgos.

H&M tīklā šobrīd ietilpst aptuveni 2500 veikalu 43 pasaules valstīs, kas kopumā nodarbina 94 000 cilvēku.

Jau ziņots, ka «Linstow» apsaimniekotajos «Galactico» tirdzniecības centros 2011.gadā apgrozījums palielinājies par 7,8-12%. Patlaban tiek prognozēts, ka šogad pieaugums «Linstow» tirdzniecības centros būs no 3%-5% līdz 6%-7%.

«Linstow» ir nekustamā īpašuma apsaimniekotājs un attīstītājs pieciem «Galactico» tirdzniecības centriem Latvijā - «Galerija Centrs», «Mols», «Origo», «Dole», «Alfa», kā arī lielākajam tirdzniecības centram - »Ülemiste» Igaunijā. Kopējā «Linstow» apsaimniekojamā tirdzniecības centru platība Latvijā ir 230 000 kvadrātmetru, bet visā Baltijā 275 000 kvadrātmetru. Kompānijas pašreizējās kopējās investīcijas Baltijā atvērto tirdzniecības centru segmentā sasniedz vairāk nekā 200 miljonus eiro (140 miljonus latu).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu