Ķirsons atzīst, ka tiesiskās aizsardzības process viņam izmaksājis «šausmu naudu»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Gunāra Ķirsona uzņēmums «Lido» pagaidām ir vienīgais uzņēmums Latvijā, kuram izdevies izbeigt tiesiskās aizsardzības procesu un pilnā mērā atjaunot maksātspēju. Uzņēmējs gan atzīst, ka šis process viņam izmaksājis «šausmu naudu».

Intervijā žurnālam «Ir» uzņēmējs atklāj, ka tiesiskās aizsardzības process viņam izmaksājis vismaz pusmiljonu latu.

Sarunā ar žurnālu attiecības ar ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa (ĀTAP) administratoru Ķirsons raksturo kā korektas, taču «visi juristi apkārt gribēja, lai tikai mēs juridiski cīnītos pret tiem, no kā es aizņēmos».

«Juristiem, protams, jo ilgāks juridiskais process, jo vairāk viņi varēs strādāt, un man viņiem jāmaksā. Tad es apsēdos viens pats un sapratu, ka tālāk izejas man nav. Gāju uz banku runāt,» stāsta viņš.

Patlaban Ķirsons atzīst, ka ar banku kopsaucējs bija jāmeklē uzreiz. «Bet daudzi man ieteica - zini, tu paņemsi [ĀTAP], tad varbūt mēs norakstīsim kaut ko. Gan juridiski mēs ar viņiem tiksim galā, gan piespiedīsim, ieraudzīsim viņos kļūdas. Tas faktiski ir karš, nevis darbs. Es domāju - nu kā es tās kotletes turpināšu cept? Man tas [karš] absolūti nebija vajadzīgs.»

Ķirsons augstu vērtē, ka «DNB banka» piekrita izlīguma sarunām. «Kad iegāju ĀTAP, bankai vispār vajadzēja man pagriezt muguru, es atklāti saku,» žurnālam atklāti sacīja viņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu